Provincie Gelderland - Wet Geluidhinder Algemene wet bestuursrecht – Definitief besluit hogere waarden - Reconstructie N346 Schakel Achterhoek A1- gemeente Lochem

Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht

Aanleg nieuwe weg / Schakel Achterhoek – A1

Reconstructie N346

Gemeente Lochem

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen maakt bekend dat een besluit is genomen op grond van de Wet geluidhinder voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van de aanleg van een nieuwe weg / Schakel Achterhoek – A1 N346.

N346 Schakel Achterhoek–A1

Met de aanleg van een nieuwe weg aan de noordzijde van Lochem, inclusief een nieuwe brug over het Twentekanaal, wordt de Achterhoek nog aantrekkelijker als regio om te gaan wonen, werken of voor bedrijven om zich te vestigen. Daarbij wordt ook een belangrijke stap gezet bij het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De nieuwe weg start op de N332 (Rengersweg) ten noorden van het spoor. Bij het kruispunt gaat de weg linksaf langs de Kwinkweerd. Vervolgens loopt het tracé langs het station, passeert daar met een nieuwe brug het Twentekanaal en sluit aan op de Goorseweg. De rondweg eindigt op het kruispunt met de Nettelhorsterweg (N825).

Naast de aanleg van een nieuwe weg worden ook enkele bestaande wegen gewijzigd. Meer informatie over het project vindt u op de website:

http://n346-lochem.gelderland.nl

Voor de aanleg van de nieuwe weg is geluidsonderzoek noodzakelijk. Als norm geldt dat bij de aanleg van een nieuwe weg het geluidsniveau door wegverkeerslawaai op woningen niet meer dan 48 dB mag bedragen. Bij 20 woningen is het niet mogelijk om aan deze norm te voldoen. Daarom moet voor deze woningen een “hogere waarden” voor geluid vastgesteld worden.

Het betreft een besluit ingevolge de Wet geluidhinder voor 20 woningen in de gemeente Lochem. Het besluit houdt in dat voor deze woningen een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting wordt vastgesteld.

De provincie Gelderland brengt het bijbehorende inpassingsplan in procedure.

Mogelijkheid van inzien

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

- de gemeente Lochem, Hanzeweg 8 7241 CR Lochem tijdens openingsuren;

- de provincie Gelderland, Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem; om de stukken bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024) 751 77 00.

De eerste dag van de terinzagelegging is 20 december 2018.

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na dagtekening van het besluit hiertegen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage).

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

Voorlopige voorziening

Zij die een spoedeisend belang hebben kunnen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn om een voorlopige voorziening wordt verzocht, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Wilt u meer weten?

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met telefoonnummer l. (024) 751 7819, afdeling Juridisch Advies ODRN.

Nijmegen, 17 december 2018 – W.Z15.021102.05

Naar boven