Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland d.d. 4 september 2018, nr. 1097542/1121704, tot goedkeuring van de overdracht tussen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Opmeer, van de verplichting tot onderhoud van een gedeelte van de Oosterboekelweg binnen de bebouwde kom, op grond van artikel 18a van de Wegenwet

Gedeputeerde staten van Noord-Holland;

 

Inleiding

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Opmeer om het beheer en onderhoud van een gedeelte van de Oosterboekelweg (vanaf de Herenweg, lengte ca. 460 meter, kadastraal bekend OMR01U356, gedeeltelijk) aan Opmeer over te dragen. De overdracht van het beheer en onderhoud geschiedt per 1 januari 2019. Door de overdracht kunnen beide wegbeheerders beter de taken uitvoeren die zij wensen.

Door middel van een overeenkomst (d.d. 17 april 2018 ondertekend) hebben beide partijen de overdracht van het beheer en onderhoud van dit weggedeelte vastgelegd. Deze overeenkomst leggen zij ingevolge artikel 18a Wegenwet ter goedkeuring voor aan Gedeputeerde Staten.

 

Toetsingskader

Bij overdracht van een verplichting tot onderhoud van een weg door een Waterschap aan een gemeente, is op grond van artikel 18a van de Wegenwet de goedkeuring van Gedeputeerde Staten vereist.

 

Afweging van belangen

In het kader van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn de rechtstreeks bij het besluit betrokken belangen afgewogen. Partijen geven aan dat voor de duidelijkheid en de verantwoordelijkheid van het beheer en onderhoud van het hiervoor genoemde weggedeelte, het beheer en de verplichting tot onderhoud dient te worden overgedragen zoals hiervoor is vermeld. Voor de gebruiker van deze wegen is er geen wijziging, zij kunnen gewoon gebruik blijven maken van deze weg. De belangen van de weggebruiker komen dan ook niet in het geding. Gedeputeerde Staten kunnen met deze overdracht instemmen.

 

Besluit

Gelet op het hiervoor vermelde en gelet op artikel 18a van de Wegenwet, besluiten wij:

  • 1.

    De overdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de gemeente Opmeer van de verplichting tot onderhoud een gedeelte van de Oosterboekelweg (vanaf de Herenweg, lengte ca. 460 meter, kadastraal bekend OMR01U356, gedeeltelijk), goed te keuren. De overdracht van het beheer en onderhoud geschiedt per 1 januari 2019.

     

  • 2.

    De gemeente Opmeer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hiervan in kennis te stellen;

     

  • 3.

    Het besluit tot goedkeuring bekend te maken in het Provinciaal Blad.

 

Haarlem, 4 september 2018,

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

Rechtsmiddelen

Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de verzending, uitreiking of publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Wij verzoeken u om in uw bezwaarschrift het telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent.

Ook kunt u voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl. Indien u bezwaar heeft ingediend is het mogelijk om gebruik te maken van een minder formele procedure: een gesprek tussen u en een vertegenwoordiger van het college. Indien uw bezwaar zich hiervoor leent wordt contact met u opgenomen, maar u kunt hier ook zelf om verzoeken. Een gesprek tast uw rechten als bezwaarmaker niet aan. Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt er een bezwaarschrift ingediend. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u - bij een spoedeisend belang - een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de bevoegde rechtbank.  

Voor informatie over dit besluit en voor de stukken die aan dit besluit ten grondslag liggen, kunt u contact opnemen met het Servicepunt Wegen, telefoon: 0800 – 0200 600.

Naar boven