Vaststelling Natura 2000 beheerplan Veluwe

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. In Natura 2000-gebieden worden bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. De Veluwe is één van die gebieden.

 

Vaststelling beheerplan

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Minister van Defensie en Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het Natura 2000 beheerplan Veluwe vastgesteld. De provincie Gelderland begeleidt het proces en legt het plan ter visie.

 

Terinzagelegging

Het beheerplan ligt van 20 maart tot 1 mei 2018 ter inzage. Het plan is digitaal te bekijken via www.gelderland.nl/natura 2000. Daarnaast kunt u de papieren versie van het plan bekijken bij de provincie Gelderland op werkdagen tussen 8.30 en 16.30, Markt 11 te Arnhem of op het gemeentehuis van de gemeenten Apeldoorn, Barneveld, Ede en Nunspeet.

 

Hoe kunt u in beroep gaan tegen het beheerplan?

Het ontwerp beheerplan voor de Veluwe lag van 1 november tot 13 december 2016 ter inzage. Tegen het definitieve beheerplan dat nu ter inzage ligt, kunt u in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Rechtbank Gelderland. Dat kan schriftelijk per brief of digitaal via www.rechtspraak.nl. De beroepstermijn is van 20 maart tot 1 mei 2018.

Een schriftelijk beroepschrift stuurt u naar:

Rechtbank Gelderland

Afdeling Bestuursrecht

Postbus 9030

6800 EM Arnhem

 

Het beroepschrift dient ten minste te bevatten:

• een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

• een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen;

• als u niet eerder een zienswijze heeft ingediend: de eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze hebt kunnen indienen;

• uw naam en adres, de datum en uw handtekening.

 

 

 

 

 

 

 

Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit. Hangende het beroep kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de (Voorzitter van de Afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Gelderland. Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd zie: www.raadvanstaterechtspraak.nl (kosten rechtszaak).

 

Wie kunnen er in beroep gaan tegen het beheerplan?

U kunt in beroep gaan tegen het beheerplan bij de Rechtbank Gelderland als u belanghebbende bent, dat wil zeggen een (rechts)persoon die rechtstreeks gevolgen ondervindt van het beheerplan. U moet wel eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp beheerplan. Als u dat niet hebt gedaan, moet u kunnen aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen. Bovendien kunt u alleen beroep instellen tegen het besluit van de vaststelling van het definitieve beheerplan met de argumenten die u in uw zienswijze heeft gebruikt, tenzij u redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u tegen een bepaald onderdeel van dit besluit geen zienswijze naar voren hebt gebracht. U kunt eveneens beroep instellen als u het niet eens bent met de wijzigingen in het definitieve beheerplan ten opzichte van het ontwerp beheerplan. Tot slot: u kunt niet tegen het gehele definitieve beheerplan in beroep gaan, alleen tegen specifieke onderdelen daarvan, namelijk de beschrijvingen van handelingen die het bereiken van de instandhoudingsdoelstellingen niet in gevaar brengen, en de voorwaarden en beperkingen die daarvoor zijn opgenomen.

 

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur bellen met het provincieloket: 026 359 99 99 (lokaal tarief) of e-mailen provincieloket@gelderland.nl.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

Naar boven