Provincie Overijssel - Terinzagelegging Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Zwolle-Olst.

Inleiding

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is voornemens om de dijk langs de oostoever van de IJssel te gaan versterken. Dit om ook in de toekomst waterveiligheid te bieden aan bewoners en bedrijven. Gedeputeerde Staten van Overijssel maken bekend dat voor dit project een Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Zwolle-Olst (NRD) is opgesteld. Op basis van de NRD en de ingebrachte reacties wordt het Milieueffectrapport (MER) opgesteld. Deze notitie beschrijft de beoogde aanpak en de te onderzoeken alternatieven voor het Milieueffectrapport (MER). De provincie Overijssel legt de NRD ter inzage voor inspraak.

Terinzagelegging

U kunt de NRD inzien van 8 maart 2018 tot en met 19 april 2018 tijdens kantooruren op de volgende locaties:

  • -

    Waterschap Drents Overijsselse Delta, Dokter van Deenweg 186-205 in Zwolle;

  • -

    Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle;

  • -

    Stadskantoor gemeente Zwolle, Lubeckplein 2 in Zwolle;

  • -

    Gemeentehuis Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 in Wijhe.

Daarnaast is de notitie digitaal beschikbaar via de website van de provincie Overijssel: http://www.overijssel.nl/loket/ter-inzage/ en op de website van waterschap Drents Overijsselse Delta www.wdodelta.nl/ijsseldijkzwolle-olst.

Inspraak

Tijdens de terinzageperiode kunt u reageren op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Zwolle-Olst. U kunt dan bijvoorbeeld aangeven wat er volgens u niet mag ontbreken bij de komende opstelling van de MER. Maar u kunt ook reageren op de onderzoeksmethode of op de selectie van kansrijke alternatieven.U kunt uw inspraakreactie op de volgende manieren kenbaar maken:

  • -

    Schriftelijk: u richt uw brief aan Gedeputeerde Staten van Overijssel, t.a.v. Secretariaat van eenheid RB, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle

  • -

    Per e-mail naar postbus@overijssel.nl

Op uw inspraakreactie vermeldt u ‘inspraakreactie Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Zwolle-Olst.’

En daarna?

De ingediende reacties worden samen met de reacties van andere overheden en adviseurs betrokken bij het advies dat de provincie Overijssel geeft aan het Waterschap geven over de inhoud van het MER. Het MER wordt te zijner tijd met het ontwerp projectplan ter inzage gelegd.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen of vragen over de notitie die ter inzage ligt, kunt u contact opnemen met:Mevr. M. Krol of de heer W. Veldman van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, tel. 088 233 1200 en ijsseldijkzwolle-olst@wdodelta.nl.of met de heer M.H.J. Mulhof van de provincie Overijssel, tel. 038 499 8090.

Naar boven