Provincie Overijssel - Correctiefactor voor landinrichtingsprojecten Olst-Wesepe, Lonnekermarke en Saasveld-Gammelke

Besluit: 12-12-2017

Kenmerk: 2017/0418172

Inlichtingen bij: C.M.J. Ribbers

Telefoon: 038 – 499 73 41

E-mail: CMJ.Ribbers@overijssel.nl

 

Kennisgeving

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

 

delen mee:

gelet op artikel 90, vierde lid, Wet inrichting landelijk gebied,

gelet op het besluit van de uitvoeringscommissie Olst-Wesepe van 29 mei 2017, het besluit van de uitvoeringscommissie Enschede-Noord van 30 oktober 2017 en het besluit van de uitvoeringscommisse Saasveld-Gammelke van 1 november 2017,

de vastgestelde correctiefactor van 0,56 voor de wettelijke herverkaveling Olst-Wesepe te bekrachtigen,

de correctiefactor voor de wettelijke herverkaveling Enschede-Noord vast te stellen op 0,61 voor deelgebied Lonnekermarke,

de correctiefactor voor de wettelijke herverkaveling Saasveld-Gammelke vast te stellen op 0,73.

Toelichting

Een deel van de kosten van het landinrichtingproces komt voor rekening van de gezamenlijke eigenaren in het gebied. Die kosten worden toegerekend aan de eigenaren op basis van het nut (voordeel) dat een eigenaar heeft door de verbeterde verkaveling. Het nut dat een eigenaar door verkaveling krijgt wordt in punten uitgedrukt op basis van verschil tussen de situatie vóór en na de verkaveling. Door de kosten voor de gezamenlijke eigenaren te delen door het totaal aantal toegekende punten aan de gezamenlijke eigenaren ontstaat een puntwaarde. De definitieve puntwaarde is lager dan de voorlopige puntwaarde. Hiermee wordt de definitieve bijdrage in de kosten voor de eigenaren naar beneden bijgesteld. De correctiefactor is de verhouding tussen de voorlopige berekende basiskosten en de definitieve basiskosten. Als de correctiefactor lager is dan 1 wordt het te betalen bedrag - per punt – lager.

Stukken (digitaal) inzien

U kunt de stukken van Enschede Noord en Saasveld-Gammelke die behoren bij dit besluit zes weken inzien, van dinsdag 19 december 2017 tot en met maandag 29 januari 2018. Dit kan tijdens kantooruren op de volgende locatie:

Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle.

U kunt de stukken ook digitaal bekijken via de website van het betreffende project onder de rubriek “Actueel”.

Zie voor de landinrichting Enschede-Noord: www.herinrichtingenschedenoord.nl

Zie voor de landinrichting Saasveld-Gammelke: www.saasveld-gammelke.nl

De stukken van de reeds vastgestelde correctiefactor van Olst-Wesepe, zijn te vinden op: www.olst-wesepe.nl

 

Toelichting

Wilt u een persoonlijke toelichting op de stukken dan kunt u contact opnemen met de heer R. Huiberts (tel. 038-499 7363 of mail RL.Huiberts@overijssel.nl)

 

Niet mee eens?

Als u het niet eens bent met het besluit kunt u binnen zes weken na de datum van terinzagelegging van dit besluit bezwaar maken bij Gedeputeerde Staten van Overijssel. Hoe u dat moet doen kunt u hieronder lezen.

 

Rechtsmiddel

Binnen zes weken, ingaand op de datum van de terinzagelegging, kan een belanghebbende een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, team Juridische Zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle (telefoon 038-499 93 05).

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat in ieder geval:

Naam en adres van de indiener;

  • 1.

    De dagtekening;

  • 2.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 3.

    De gronden van bezwaar.

 

U kunt het bezwaarschrift ook per elektronisch formulier verzenden. Dit formulier kun u vinden op http://www.overijssel.nl/loket/bezwaar-klacht.

 

Voor de behandeling van een bezwaarschrift bij provincie Overijssel is geen griffierecht verschuldigd. Voor inlichtingen over de bezwarenprocedure kun u zich wenden tot de provinciaal medewerker die bij het besluit is vermeld.

 

Indien spoed dat vereist is het mogelijk om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel. In dat geval is griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend.

 

Indien spoed dat vereist is het mogelijk om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel. In dat geval is griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met dhr. J. van der Graaf 038 499 8638 of J.vd.Graaf@overijssel.nl.

 

Gedeputeerde Staten voornoemd.

Naar boven