Provincie Overijssel - Besluit uitvoeringscommissie Olst-Wesepe tot vaststelling correctiefactor

Besluit: Vergadering uitvoeringscommissie Olst-Wesepe van 29 mei 2017

Kenmerk: 2017/0199578

Inlichtingen bij: P. Niens

Telefoon: 038-499 85 42

E-mail: pfm.niens@overijssel.nl

Landinrichting Olst-Wesepe

Besluit Uitvoeringscommissie tot vaststelling correctiefactor

De correctiefactor voor Olst-Wesepe is vastgesteld op 0,56.

 

Landinrichting Olst-Wesepe

Besluit Uitvoeringscommissie tot vaststelling correctiefactor

Kennisgeving artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht

De Uitvoeringscommissie Olst-Wesepe1 heeft op 29 mei 2017 de correctiefactor voor de wettelijke herverkaveling Olst-Wesepe vastgesteld op 0,56.

De correctiefactor is de financiële onderbouwing en verantwoording van het verschil in de voorlopige berekende kosten en de definitieve kosten van de landinrichting.

Toelichting.

Het nut dat een eigenaar door verkaveling krijgt wordt in punten uitgedrukt, op basis van verschil tussen de situatie vóór -en na de verkaveling. Door alle punten van de eigenaren op te tellen en te delen door de kosten die de gezamenlijke eigenaren moeten opbrengen ontstaat een puntwaarde. De definitieve puntwaarde is lager dan de voorlopige puntwaarde. Hiermee wordt de definitieve bijdrage in de kosten voor de eigenaren naar beneden bijgesteld.

Stukken (digitaal) inzien

U kunt de stukken die behoren bij dit besluit zes weken inzien, van donderdag 15 juni 2017 tot en met woensdag 26 juli 2017. Dit kan tijdens kantooruren op de volgende locatie:

Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle.

U kunt de stukken ook digitaal bekijken via de website www.olst-wesepe.nl onder de rubriek "Actueel".

Toelichting

Wilt u een persoonlijke toelichting op de stukken dan kunt u contact opnemen met de heer P. Niens (tel. 038-4998542 of mail pfm.niens@overijssel.nl)

Niet mee eens?

Als u het met dit besluit niet eens bent, kunt u bezwaar maken bij de Uitvoeringscommissie Olst-Wesepe. Hoe u dat doet, leest u hieronder.

Bezwaarschrift indienen

Binnen zes weken, ingaand op 15 juni 2017, kan een belanghebbende bezwaar maken bij de: Uitvoeringscommissie Olst-Wesepe, per adres: Provincie Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Het bezwaarschrift wordt ondertekend en bevat in ieder geval:

  • a.

    Naam en adres van de indiener;

  • b.

    De dagtekening;

  • c.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.

    De gronden van het bezwaar.

Voor de behandeling van een bezwaarschrift hoeft u niet te betalen.

In het geval van spoed, kunt u met een voorlopige voorziening vragen om het besluit te schorsen. Dit doet u bij de rechtbank Overijssel. In dat geval is griffierecht verschuldigd. Een voorwaarde hiervoor is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend.

Zwolle, 29 mei 2017

Uitvoeringscommissie Olst-Wesepe,

H.D. Haan,

voorzitter

P.F.M. Niens,

secretaris


1

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de bevoegdheid tot het vaststellen van de correctiefactor als bedoeld in artikel 95, tweede lid, Wet inrichting landelijk gebied gedelegeerd aan de Uitvoeringscommissie. Dit besluit is genomen op 8 december 2015 en te vinden in het Provinciaal blad nr. 2014/0382759.

Naar boven