Kennisgeving terinzagelegging Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017

Het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) uit 2012 maakt opwaardering van de N340 en N48 tussen Zwolle en Arriërveld mogelijk. In april 2014 hebben Provinciale Staten besloten tot heroverweging van het project met een bijstelling van het beschikbare budget. Bij dit besluit is de wens geuit om zoveel mogelijk maatregelen te realiseren. Daarom is gekozen voor een marktbenadering met zowel een vast pakket (het verbeterpakket) als een variabel pakket maatregelen (het optimalisatiepakket). Om de uitvoering van alle maatregelen binnen het verbeterpakket en het optimalisatiepakket mogelijk te maken is het noodzakelijk om het PIP op enkelen onderdelen te herzien. Het gaat hierbij om de regels over de toepassing van geluidreducerend asfalt en gedetailleerde dwarsprofielen. De herziening van het PIP wordt aangegrepen om een aantal (delen van) percelen die in het PIP waren bestemd voor Verkeer, ‘terug’ te bestemmen naar ‘Wonen’.

Wat ligt er ter inzage?

Van 6 juni tot en met 17 juli 2017 ligt het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017, samen met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging heeft u de mogelijkheid om een zienswijze naar voren te brengen over het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan de heer mr. drs. H.L. Korbee (omgevingsmanager project Vechtdal Verbinding), Postbus 10078, 8000 GB Zwolle

  • Via e-mail. In dat geval kunt u gebruik maken van het volgende mailadres: vechtdalverbinding@overijssel.nl

  • Mondeling. Hiervoor kunt u schriftelijk een afspraak maken met de omgevingsmanager van het project. (vechtdalverbinding@overijssel.nl)

Wij stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten en u aangeeft op welk onderdeel van het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan uw zienswijze betrekking heeft. U kunt in uw zienswijze bijvoorbeeld ingaan op de volgende vragen:

  • Staan er naar uw mening onjuistheden in het document?

  • Zijn er zaken en/of belangen over het hoofd gezien?

  • Wordt u geraakt in uw belang? En zo ja, hoe?

Provinciale Staten betrekken de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit tot vaststelling van het Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het vastgestelde Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017 kan beroep worden ingesteld als men belanghebbende is en als men tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Waar kunt u de stukken inzien?

Het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017 met bijlagen, kunt u downloaden via de website www.overijssel.nl/vechtdalverbinding. Ook kunt u de documenten van 6 juni tot en met 17 juli 2017 tijdens kantooruren inzien op de volgende locaties:

  • Het provinciehuis van de provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle;

  • Het gemeentehuis van de gemeente Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen;

  • Het gemeentehuis van de gemeente Ommen, Chevalleraustraat 2 in Ommen;

  • Het gemeentehuis van de gemeente Zwolle, Lübeckplein 2 in Zwolle;

Het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen, herziening 2017 is ook te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via planidentificatienummer

NL.IMRO.9923.PIPN340herz2017-OW01.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 20 juni aanstaande organiseert de provincie Overijssel een inloopavond over het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan. De inloopavond vindt plaats in De Wiekelaar, G.W. Spiegelstraat 6 in Dalfsen. U bent welkom van 16.00 tot 20.00 uur. Deskundigen zijn aanwezig om uw vragen het over het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan te beantwoorden. Tijdens de inloopvond kunt u kaartmateriaal en afbeeldingen bekijken. U kunt een persoonlijke toelichting krijgen van een projectmedewerker. Er is géén plenaire toelichting tijdens deze inloopavond.

Naar boven