Ter inzage legging Voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan Natura 2000 Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht

Herstellen en versterken kwetsbare natuur Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht

Gedeputeerde Staten hebben op 23 mei 2017 het inrichtingsplan voor het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht goedgekeurd. Het inrichtingsplan is een uitwerking van de maatregelen die nodig zijn om de natuurdoelen voor Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht te realiseren, zodat ruimte ontstaat voor economische ontwikkeling. Deze doelen zijn vastgelegd in het Natura 2000-beheerplan en de PAS-gebiedsanalyse. De maatregelen bestaan vooral uit het inrichten en beheren van gronden ten behoeve van de Kievitsbloemhooilanden. Daarnaast worden geschikte locaties gezocht voor Hardhoutooibos en worden Blauwgraslanden hersteld. Rijkswaterstaat herstelt een nevengeul van het Zwarte Water.

De maatregelen die in het Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht moeten worden uitgevoerd voor Natura 2000-doelen, kunnen gevolgen hebben voor de bestemming van gronden en/of het gebruik ervan. Als de functie of het gebruik van de grond wijzigt door bijvoorbeeld vernatting of het stoppen/beperken van bemesting, dan wordt de bestemming of het gebruik gewijzigd en vastgelegd in het provinciaal inpassingsplan (PIP) Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht.

Het voorontwerp PIP is een doorvertaling van het inrichtingsplan en is opgesteld door Provincie Overijssel en de gemeenten Zwartewaterland en Zwolle. Zij hebben dit gerealiseerd in nauwe samenwerking met Landschap Overijssel, LTO Noord, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Ter inzage legging voorontwerp PIP

Het voorontwerp PIP Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht ligt ter inzage van 6 juni 2017 tot en met 17 juli 2017. In deze periode mag een ieder een reactie indienen.

Via www.overijssel.nl/uiterwaardenzwartewatervecht is het voorontwerp PIP digitaal beschikbaar. Daarnaast ligt het voorontwerp PIP analoog ter inzage op het:

  • Gemeentehuis Zwartewaterland, Telvorenstraat 2, 8061 CB HASSELT

  • Stadskantoor gemeente Zwolle, Lübeckplein 2, 8017 JZ ZWOLLE

  • Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE

Wat betekent dit voor u?

In de periode van 6 juni 2017 tot en met 17 juli 2017 kunt u uw reactie onder vermelding van Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht en nummer 3877476 digitaal indienen via Natura2000PIP@overijssel.nl.

Het is ook mogelijk om schriftelijk uw reactie in te dienen bij:

Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel

T.a.v. mevr. Annemieke Delnaay

O.v.v. Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht, 3877476

Postbus 10078, 8000 GB Zwolle

Voor vragen over de procedure of het indienen van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw Annemieke Delnaay, a.delnaay@overijssel.nl, 038 499 74 55.

Meer informatie?

Op 14 juni 2017 vindt een informatiebijeenkomst Natura 2000 Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht plaats voor belanghebbenden en alle geïnteresseerden.

Datum: 14 juni 2017

Tijd: 17.00 – 21.00 uur

Locatie: Gemeentehuis Zwartewaterland (Telvorenstraat 2, 8061 CB HASSELT)

Voor inhoudelijke vragen of vragen over het gebiedsproces, kunt u terecht bij dhr. Vincent Klijnsma, vg.klijnsma@overijssel.nl.

Meer weten? Kijk ook op www.overijssel.nl/uiterwaardenzwartewatervecht.

Naar boven