Vaststelling Natura 2000-beheerplan Wieden Weerribben

Natura 2000-beheerplan Wieden en Weerribben vastgesteld

Gedeputeerde Staten van de provincies Overijssel en Flevoland hebben het beheerplan en de Nota van Antwoord vastgesteld voor de Natura 2000-gebieden Wieden en Weerribben.

Aan de hand van het vastgestelde beheerplan wordt de vergunningverlening voor nieuwe activiteiten eenvoudiger. Voor bestaande activiteiten is nu duidelijk wat wel of niet vergunningvrij is.

Het beheerplan treedt op 30 mei 2017 in werking voor een periode van 6 jaar.

Zienswijzen

Het ontwerp-beheerplan heeft van 26 september tot en met 7 november 2016 ter inzage gelegen. Hierop zijn diverse zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn gebundeld en beantwoord in een Nota van Antwoord.

Wijzigingen beheerplan

Het definitieve beheerplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Enerzijds zijn er wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Anderzijds zijn de plannen ambtshalve gewijzigd vanwege voortschrijdende inzichten of actualiteiten. De belangrijkste aanpassingen ten opzichte van het ontwerp-beheerplan zijn toegelicht in hoofdstuk 3 van de Nota van Antwoord.

Terinzagelegging

U kunt het beheerplan en de Nota van Antwoord inzien van 30 mei tot en met 10 juli 2017 op www.overijssel.nl/wiedenweerribben en op de provinciehuizen van Overijssel en Flevoland:

Provincie Overijssel

Luttenbergstraat 2

8012 EE Zwolle

Provincie Flevoland

Visarenddreef 1

8232 JN Lelystad

U kunt zich melden bij de receptie.

Het beheerplan en de Nota van Antwoord zijn blijvend beschikbaar via internet:

Beroep

Beroep staat gedurende de termijn van terinzagelegging van 6 weken open voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-beheerplan of belanghebbenden die het niet eens zijn met het definitieve plan door een wijziging ten opzichte van het ontwerp. Dit beroep kan echter alleen worden ingesteld tegen specifieke onderdelen van het beheerplan.

Beroep staat volgens de Wet natuurbescherming alleen open tegen de beschrijvingen van projecten of andere handelingen (zoals bedoeld in artikel 2.9 Wet natuurbescherming) die worden gerealiseerd of verricht overeenkomstig het beheerplan waarbij is beoordeeld (bij projecten middels een passende beoordeling) dan wel rekening is gehouden met de mogelijke gevolgen voor het Natura 2000-gebied. Voor die handelingen fungeert het beheerplan als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten die via het beheerplan (voor wat betreft de Wet natuurbescherming) vergunningvrij worden gemaakt. Ook is beroep mogelijk tegen de beoordeling van de bestaande activiteiten. Beroep is niet mogelijk tegen de elementen in het beheerplan die beschrijvingen bevatten van het (op uitvoering gerichte) beleid, zoals de beschrijving van de instandhoudingsmaatregelen of de fasering/prioritering van de uitvoering.

De beroepstermijn start op 30 mei 2017 en duurt tot en met 10 juli 2017. Indien u in beroep wenst te gaan, stuurt u een beroepschrift naar de rechtbank van het arrondissement waar de gemeente waar u woont onder valt. Zie voor de onderverdeling van gemeenten over de verschillende rechtbanken (arrondissementen): www.rechtspraak.nl/organisatie-en-contact/organisatie/rechtbanken.

Uw beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres

  • de datum

  • een omschrijving van het besluit waartegen uw beroep is gericht

  • een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigingen

  • de eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze heeft kunnen indienen

  • uw handtekening

Naar boven