Vaststellingsbesluit van provincie Overijssel houdende het luchthavenbesluit Twente Airport

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel maken bekend dat de Provinciale Staten, bij besluit van 1 maart 2017, het Luchthavenbesluit Twente Airport hebben vastgesteld. Met het luchthavenbesluit wordt onder meer een vliegfunctie gerealiseerd voor zakelijk en recreatief vliegverkeer, en vliegverkeer voor ontmanteling en onderhoud als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Technology Base Twente. Het luchthavenbesluit treedt in werking op 30 maart 2017. De ingediende zienswijzen hebben niet geleid tot fundamentele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Het vastgestelde luchthavenbesluit is gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: NL.IMRO.9923.LhbTwenteAirport-va01.

De documenten zijn ook digitaal in te zien op: www.overijssel.nl/technologybase.

Ter inzage

Van donderdag 9 maart tot en met 20 april 2017 ligt het definitieve luchthavenbesluit ter inzage:

  • Op het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle, geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie.

  • Op afspraak in het Stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede, geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar vergunning@enschede.nl. Wij verzoeken u in de mail aan te geven dat u een afspraak wilt maken en de naam van het plan, uw naam en telefoonnummer te vermelden.

Beroep

Het definitieve Luchthavenbesluit Twente Airport ligt 6 weken ter inzage (9 maart t/m 20 april 2017). In deze periode kunnen indieners van zienswijzen beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak bij de Raad van State. Hebt u geen zienswijze ingediend en bent u wel een belanghebbende, dan kunt u alleen beroep instellen als het u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen zienswijze heeft ingediend.

U kunt uw beroepschrift onder vermelding van ‘Definitief Luchthavenbesluit Twente Airport’ richten aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepsschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a)

    Uw naam en adres;

  • b)

    De dagtekening;

  • c)

    Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d)

    De redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en dat de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd ‘pro forma’ beroepsschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hoe kunt u de werking van de besluiten laten schorsen?

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Bij het verzoek moet een afschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Meer informatie over de beroepsprocedure en het griffierecht vindt u op de site van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Zwolle, 1 maart 2017

Gedeputeerde Staten van Overijssel

Naar boven