Provincie Utrecht - Ontwerpbeschikking in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, BioWarmte Installatie Enecogemeente Utrecht
Bekendmaking
Ontwerpbeschikking Natuurbeschermingswet 1998
Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben het voornemen aan Eneco Warmteproductie Utrecht B.V. te Utrecht een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 te verlenen. Het betreft een vergunning Natuurbeschermingswet voor de bouw en exploitatie van de BioWarmte Installatie (BWI) op het kadastraal perceel Catharijne, sectie E, nr. 656, bedrijventerrein Lage Weide te Utrecht. Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden om negatieve effecten op de instandhoudingsdoelen van Natura 2000-gebieden en Beschermde Natuurmonumenten in de provincie Utrecht te voorkomen.
Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
U kunt de ontwerpbeschikking en de daarbij behorende stukken inzien van woensdag 28 oktober tot en met dinsdag 8 december 2015 bij:
Het Provinciehuis, Afdeling Uitvoering Fysieke Leefomgeving, Team Vergunningverlening Natuur en Landschap, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 9:00-16:00 uur; na telefonische afspraak (030) 258 3311.
Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?
Van woensdag 28 oktober tot en met dinsdag 8 december 2015 kan een ieder zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Dit kan mondeling of schriftelijk. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de heer P. Drost van de Afdeling Uitvoering Fysieke Leefomgeving, team Vergunningverlening Natuur en Landschap, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met (030) 258 3426.
Beroep aantekenen
Over enige tijd zal de provincie een definitieve beschikking opstellen. Daar kan dan uitsluitend beroep tegen ingesteld worden door belanghebbenden:
  • die tijdig hun zienswijze(n) over de ontwerpbeschikking naar voren hebben gebracht;
  • die geen zienswijze(n) naar voren hebben gebracht maar die dat redelijkerwijs niet valt te verwijten.
De Crisis en herstelwet is van toepassing op dit project. Omdat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is, geldt voor het indienen van beroep dat:
  • De beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;
  • Het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en
  • Deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
Informatie
Als u vragen heeft over de inhoud van deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer P. Drost, bereikbaar op telefoonnummer 030-2583426 of via e-mailadres Peter.Drost@provincie-utrecht.nl.
Naar boven