Kennisgeving ontwerpbesluit Minimaal benodigde doorvaarthoogten voor Vaarwegen in de provincie Utrecht
ONDERWERP
Op 1 januari 2015 is de gewijzigde Waterverordening provincie Utrecht 2009 in werking getreden.
Een van de wijzigingen betreft het opnemen van een bevoegdheid van Gedeputeerde Staten tot het vaststellen van de minimaal benodigde doorvaarthoogten van de vaarwegen op de lijsten A en B van de verordening (zie artikel 2.4 van de verordening). Het betreft regionale vaarwegen met overwegend recreatietoervaart. Over een beperkt aantal vaarwegen vindt ook beroepsgoederenvervoer plaats. Het vaststellen van de minimaal benodigde doorvaarthoogten is van belang voor het optimaliseren van doorgaande routes voor het scheepvaartverkeer.
PROCEDURE
Op het ontwerpbesluit is de voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Awb van toepassing. Dit betekent dat er gedurende een periode van zes weken zienswijzen kunnen worden ingediend tegen het ontwerpbesluit, waarna Gedeputeerde Staten het besluit al of niet gewijzigd zullen vaststellen. Na bekendmaking van het vastgestelde besluit staat beroep open bij de rechtbank Midden-Nederland.
INZAGE
Het ontwerpbesluit ligt vanaf 29 mei 2015 tot en met 9 juli 2015 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij:
de provincie Utrecht, in het provinciehuis, Archimedeslaan 6, 3584 BN Utrecht (melden bij de receptie).
ZIENSWIJZEN
Belanghebbenden kunnen vanaf 29 mei 2015 tot en met 9 juli 2015 schriftelijk en/of mondeling een zienswijze over het betreffende ontwerpbesluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, t.a.v. mevr. I.M. Bekkers onder vermelding van besluit Minimaal benodigde doorvaarthoogten. Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tevens contact opnemen met Gedeputeerde Staten van Utrecht, mevr. I.M. Bekkers, tel 030- 2583392.
INLICHTINGEN
algemene zaken en procedure: mevr. I.M. Bekkers, tel 030-2583392 , irene.bekkers@provincie-utrecht.nl
Naar boven