34 827 Samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer

Nr. 7 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 april 2019

Uw Kamer heeft mij met de motie van het lid Van den Bosch c.s.1 verzocht de provincie Noord-Holland te vragen een gesprek op te starten met de nieuwe gemeente Haarlemmermeer, de gemeente Haarlem en de inwoners van dubbeldorp Spaarndam. Doel van dit gesprek is te bezien of een grenscorrectie een duurzame oplossing is voor Spaarndam, het dubbeldorp dat thans deels in de gemeente Haarlem en deels in de (per 1 januari 2019 nieuw ontstane) gemeente Haarlemmermeer ligt.

Ter uitvoering van uw motie, heb ik op 5 maart jl. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland verzocht een dergelijk gesprek te faciliteren. De betreffende brief heb ik als bijlage bijgevoegd2. De provincie heeft mij recent laten weten dat het eerste gesprek, met de Dorpsraad van Spaarndam, inmiddels heeft plaatsgevonden. Het gesprek met de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlem zal daarna plaatsvinden. Over de uitkomsten zal ik uw Kamer uiterlijk voor het einde van het jaar verder informeren.

De Vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken van uw Kamer heeft mij daarnaast verzocht, bij brief van 21 maart 2019, een afschrift te sturen van de brief aan de Dorpsraad van Spaarndam met betrekking tot de motie. Deze antwoordbrief heb ik eveneens als bijlage toegevoegd3.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren


X Noot
1

Kamerstuk 34 827, nr. 6.

X Noot
2

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

X Noot
3

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven