Burgemeester en wethouders van Laarbeek maken op grond van artikel 87j, tweede lid, artikel 89 en artikel 110 c van de Wet geluidhinder in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn om onder voorwaarden hogere grenswaarden vast te stellen ten behoeve van een zorgboerderij aan Bakelseweg 27 in Aarle-Rixtel. De geluidbelasting op de gevels van de zorgboerderij, veroorzaakt door het wegverkeer is meer dan de voorkeursgrenswaarde Lden van 48 dB en niet meer dan de maximaal onthefbare waarde van ten hoogste 58 dB krachtens artikel 85 van de Wet geluidhinder en artikel 3.2 Besluit geluidhinder.
Met ingang van de inwerkingtreding van de Omgevingswet is voor procedures, welke zijn gestart voor 1 januari 2024, het recht van toepassing zoals dat gold voor het tijdstip van de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Dit is geregeld in artikel 3.4 van de Aanvullingswet geluid Omgevingswet. Het overgangsrecht voor het vaststellen van hogere waarden is geregeld in artikel 3.5 onder b van de Aanvullingswet geluid Omgevingswet.
Inzage
Het ontwerpbesluit hogere waarde Bakelseweg 27 Aarle-Rixtel, met de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerpbesluit, ligt gedurende zes weken van 05-09-2024 tot en met 17-10-2024 ter inzage bij de gemeente Laarbeek. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken in kunt zien, verwijzen wij naar de website van de gemeente Laarbeek. U kunt daarvoor ook het centrale telefoonnummer bellen, 0492 469 700. Voor digitale inzage in de stukken, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met mevrouw A. van den Nieuwenhof van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, tel. (088) 369 0369.
Zienswijzen
Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingediend bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (namens de gemeente Laarbeek). Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan: Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Postbus 8035, 5601 KA Eindhoven.
De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten:
1. uw naam en adres;
2. de datum;
3. een omschrijving van het besluit waartegen de zienswijzen zijn gericht;
4. de motivering/onderbouwing van de zienswijzen.
Alleen belanghebbenden, die tijdig (schriftelijk en/of mondeling) zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (namens de gemeente Laarbeek), September 2024