Rectificatie ontwerp-omgevingsvergunning Lorentzhof fase II (Z/24/3709191)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden heeft besloten om twee milieubesluiten horend bij de ontwerp-omgevingsvergunning ‘Lorentzhof fase II’(NL.IMRO.0546.OV00157-0201) ter visie te leggen.

Toelichting

Op 28 juni 2024 is een ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van 70 woningen onder de naam Lorentzhof fase II ter inzage gegaan. Bij deze vergunning zijn bij vergissing twee milieubesluiten behorend bij het besluit niet genomen en ter inzage gelegd. Het gaat om het besluit vormvrije m.e.r. beoordeling en het ontwerpbesluit hogere waarden. Deze besluiten zijn nu alsnog genomen en worden per 26 juli 2024 alsnog los van de omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Namens Burgemeester en wethouders van Leiden heeft de Omgevingsdienst West-Holland op 4 juli 2024 (kenmerk D2024-048733) besloten dat voor de ontwerp omgevingsvergunning Lorentzhof fase II geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Ontwerp omgevingsvergunning Lorentzhof fase II, Besluit hogere waarden

In de ontwerp omgevingsvergunning Lorentzhof fase II wordt de mogelijkheid geboden om woningen te realiseren. Hierbij moet conform de Wet geluidhinder aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij deze woningen.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder van 48dB voor verkeerslawaai wordt overschreden. Om de woningen te kunnen realiseren wordt een hogere waarde vastgesteld door het bevoegd gezag.

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een besluit genomen om een hogere waarde vast te stellen (kenmerk D2024-088252). De hogere waarden worden vastgesteld op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van een hogere waarde niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Ter inzage

Het besluit vormvrije m.e.r. beoordeling en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen vanaf vrijdag 26 juli 2024 tot en met vrijdag 6 september 2024 ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer/document (identificatienummer: NL.IMRO.0546.OV00157-0201). Dit is dezelfde plek waar u de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt vinden. De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen al ter inzage vanaf vrijdag 28 juni 2024 tot en met vrijdag 9 augustus 2024.

Zienswijzen

Gedurende de respectievelijke inzagetermijnen kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp besluiten indienen bij het college van B&W van de gemeente Leiden (ter attentie van het Cluster Stedelijke Ontwikkeling, Team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, o.v.v.

‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Lorentzhof fase II’ en voorzien van het zaaknummer Z/24/3709191

Digitaal indienen is mogelijk via:

https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Leiden/u_zienswijze_omgevingsvergunning_inwoners/new 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het Team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 071

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van de omgevingsvergunning.

Meer informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het Frontoffice Team Omgevingsvergunningen, Bargelaan 190,

Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via

http://gemeente.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via

telefoonnummer 14 071.

 

Naar boven