Coördinatieregeling Vaststelling Bestemmingsplan en besluit omgevingsvergunning ‘Middenweg 5’ Bovenkarspel

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 december 2022 het bestemmingsplan ‘Middenweg 5’ heeft vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de omgevingsvergunning voor ‘Middenweg 5’ verleend.

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan ‘Middenweg 5’ maakt een herontwikkeling op deze locatie mogelijk, bestaande uit de bouw van 14 appartementen en een kantoorruimte, met de mogelijkheid deze kantoorruimte om te zetten naar 2 extra appartementen. 

De omgevingsvergunning ‘Middenweg 5’ voorziet in nieuwbouw van 14 appartementen en een kantoorruimte.

Coördinatieregeling 

De gemeenteraad heeft op 25 november 2021, op grond van afdeling 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening besloten de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor het betreffende gebied.

De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De besluiten hebben gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht doorlopen. Het college van B&W heeft deze coördinatie verzorgd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan, het college van B&W is het bevoegd gezag voor het besluit omgevingsvergunning.

Ter inzage

De stukken liggen voor een ieder voor zes weken ter inzage vanaf 07 januari 2023. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    1. Het bestemmingsplan in digitale vorm via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.0532.BPMiddenweg5-VG01

  • 2.

    2. Het bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning in papieren vorm op het gemeentehuis van Stede Broec aan de Middend 2 te Bovenkarspel. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoon: 0228-510111 of via www.stedebroec.nl

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Vanaf 08 januari 2023 kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Naar boven