Verkeersbesluit 2022VB64 gehandicaptenparkeerplaats Parklaan 17

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veldhoven,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van een besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

het vigerende besluit interne mandaten, volmachten en machtigingen;

het schriftelijke verzoek van de afdeling Mens en Omgeving, cluster WMO naar aanleiding van de aanvraag van een bewoner van te Veldhoven.

Uit oogpunt van:

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Is het gewenst om:

een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen nabij de Parklaan 17

Motivering

We hebben een aanvraag ontvangen voor het reserveren van een individuele gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van een woning gelegen aan de Parklaan 17 te Veldhoven. De aanvrager is houder van een gehandicaptenparkeerkaart en voor bepaalde verplaatsingen aangewezen op het gebruik van een personenauto. Wij zijn van mening dat de aanvrager zeer gebaat is bij een gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van zijn woonadres, voor de periode dat een gehandicaptenparkeerkaart is toegewezen.

Met het aanwijzen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken) in de nabijheid van de eigen woning willen we de gebruiker daarvan in staat stellen om een actief en mobiel leven te leiden en om aan het algemeen maatschappelijk verkeer te kunnen deelnemen. Het belang van de gehandicapte om zijn voertuig op de parkeerplaats nabij zijn woning te kunnen parkeren weegt daarom naar onze mening zwaarder dan het belang hierbij van niet-gehandicapte weggebruikers.

In het belang van de aanvrager is de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken al aangelegd.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de operationeel expert wijkzorg, namens de politiechef Eenheid Oost Brabant van de Nationale Politie en dat deze positief heeft geadviseerd.

Belangenafweging (Awb procedure)

Tegen het ontwerp verkeersbesluit, zoals dat van donderdag 10 november 2022 tot en met woensdag 21 december 2022 ter inzage heeft gelegen in de informatieruimte van het gemeentehuis, zijn geen zienswijzen binnen gekomen.

 

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

  • 1.

    een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen aan de Parklaan 17 door het plaatsen van bord E06 + onderbord met kenteken van het voertuig van de aanvrager, van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

  • 2.

    tot het instellen van deze maatregel voor de duur van de noodzaak van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.

Een en ander zoals op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekening is aangegeven.

Veldhoven 18 januari 2023

college van burgemeester en wethouders Veldhoven

Namens deze,

ing. J.J.C. van Tol

Afdelingshoofd Beheer en realisatie

Mededelingen

Dit verkeersbesluit ligt met bijbehorende tekening van donderdag 19 januari 2023 tot en met woensdag 1 maart 2023 ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis en is te raadplegen via het digitale Gemeenteblad (www.officielebekendmakingen.nl).

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen dit verkeersbesluit kan, binnen 6 weken na de datum van publicatie van het besluit, beroep ingesteld worden door:

degenen die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ter inzage gelegen ontwerp besluit en

belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen het ontwerp besluit binnen de daarvoor gestelde termijn.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en bevat ten minste het volgende:

naam en adres van de indiener;

datum en handtekening;

vermelding van het nummer en de datum van het verkeersbesluit;

een motivering waarom men zich niet kan verenigen met het genomen besluit.

Het beroepschrift kunt u indienen bij de rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant kan tevens om een voorlopige voorziening (schorsing van het verkeersbesluit) worden gevraagd.

Aan zowel het instellen van beroep als het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Men ontvangt daarover bericht van de rechtbank.

 

 

Naar boven