Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Mill, Gagelweg 9’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat onderstaand ontwerpbesluit en bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd:

    • 1.

      Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Mill, Gagelweg 9’ (NL.IMRO.1982.BPBuGagelweg9-ON01)

       

    • 2.

      Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld voor het verhaal van de kosten.

       

    • 3.

      Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gedaan. Het college heeft op basis van deze beoordeling besloten dat er geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld. De m.e.r.-beoordeling is opgenomen in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt in het buitengebied van gemeente Mill en Sint Hubert ten noorden van de kern Mill. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Mill en Sint Hubert, sectie N, nr.1019. In onderstaande figuren is de ligging en de begrenzing van het plangebied in relatie tot de omgeving weergegeven.

Wat is de inhoud van het plan?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het verwijderen van de aanduiding ‘intensieve veehouderij’, verkleining van het bouwvlak en het realiseren van tien vakantiewoningen aan de Gagelweg 9 te Mill.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 1 februari 2023 tot en met dinsdag 14 maart 2023. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam “Buitengebied Mill, Gagelweg 9” of met plannummer NL.IMRO.1982.BPBuGagelweg9-ON01. Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u online indienen via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen. Een schriftelijke zienswijze hierover richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE.

Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan wordt beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 31 januari 2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven