Kennisgeving ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores en Ruimtelijk afwegingskader flitsbezorging vanuit een darkstore

Het college van Burgemeester en wethouders van Amsterdam maakt bekend dat vanaf donderdag 5 januari 2023 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 15 februari 2023) de volgende stukken ter inzage liggen:

  • het ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores; en

  • het Ruimtelijk afwegingskader flitsbezorging vanuit een darkstore.

Ligging en inhoud ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores

Het ontwerp-paraplubestemmingsplan omvat globaal bezien het stedelijk gebied van de gemeente Amsterdam. Het plan voorziet in een actueel planologisch kader voor flitsbezorging vanuit een darkstore.

Ruimtelijk afwegingskader flitsbezorging vanuit een darkstore

Het Ruimtelijk afwegingskader flitsbezorging vanuit darkstores is een beleidsregel van het college. Deze wordt toegepast bij de beoordeling of een darkstore in een concreet geval planologisch aanvaardbaar is in afwijking van het bestemmingsplan. Het Ruimtelijk afwegingskader maakt geen onderdeel uit van het paraplubestemmingsplan.

Inzage

Zowel het ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores met de daarbij behorende stukken als het Ruimtelijk afwegingskader liggen met ingang van donderdag 5 januari 2023 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 15 februari 2023) ter inzage op het Stadsloket Centrum, Amstel 1. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores met de daarop betrekking hebbende stukken is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0363.GA2201PBPGST-OW01.

Het Ruimtelijk afwegingskader is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente via https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwe-plannen-darkstores/.

Reageren

Tijdens de terinzagetermijn kan iedereen

  • een zienswijze indienen over het ontwerp paraplubestemmingsplan bij de gemeenteraad van Amsterdam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores’.

  • een inspraakreactie sturen over het Ruimtelijk afwegingskader bij het college van burgemeester en wethouders, onder vermelding van ‘Ruimtelijke afwegingskader’.

Deze kunt u sturen naar: Gemeente Amsterdam, Directie Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. Remie Klaassen, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Ook per email kunt u uw zienswijze en/of inspraakreactie indienen (remie.klaassen@amsterdam.nl).

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met Remie Klaassen (0639005600) of Yvonne Huisman (0683640473). Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Naar boven