Verkiezingen

Stemmen bij volmacht

 

De burgemeester van Texel maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Provinciale staten van Noord-Holland en de leden van het waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een kiezer toegestaan is bij volmacht te stemmen.

 

Er zijn twee vormen van volmacht:

Onderhandse volmacht

  • de volmacht die u zelf kunt regelen door de achterkant van uw stempas in te vullen. Dit heet een ‘onderhandse volmacht’. U moet hierbij (een kopie van) uw identiteitsbewijs meegeven aan de persoon die voor u gaat stemmen.

  • de gemachtigde moet binnen de gemeente Texel zijn stem uitbrengen.

 

Schriftelijke volmacht

Op het gemeentehuis en via onze website www.texel.nl/verkiezingen zijn formulieren verkrijgbaar om schriftelijk een volmacht aan te kunnen vragen.

  • De volmachtgever en de gevolmachtigde moeten beiden kiesgerechtigd zijn voor de verkiezing van de Provinciale staten van Noord-Holland en/of het waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

  • Het ingevulde en ondertekende formulier moet uiterlijk 10 maart 2023 door de gemeente Texel zijn ontvangen waar u op 30 januari 2023 stond ingeschreven.

  • Degene die voor u stemt ontvangt een bewijs dat hij voor u mag stemmen. Deze persoon moet uw stem op hetzelfde moment uitbrengen als zijn eigen stem en mag maximaal voor 2 andere kiezers stemmen.

  • De volmacht kan niet worden ingetrokken.

Nadere informatie wordt verstrekt door team Verkiezingen van de gemeente Texel.

 

 

Den Burg

24 januari 2023

De burgemeester voornoemd,

de heer M.C. Uitdehaag

Naar boven