Verkeersbesluit aanwijzen laad- en losgelegenheid met venstertijd op de Vlieterweg , nabij de zij-ingang van apotheek Benu.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SCHERPENZEEL

Gelet op:

Artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) waarin verwoord wordt dat het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van een verkeersbesluit;

Artikel 15, lid 1 van de WVW waarin staat dat een verkeersbesluit dient te worden genomen voor de plaatsing en verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

Artikel 8, lid 2 onder b. en d van het BABW waarin verwoord wordt welke beperking van de werkingssfeer op het onderbord mag worden aangegeven;

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dat de aan te wijzen locatie in beheer en eigendom is bij de gemeente Scherpenzeel

Dat krachtens artikel 2 lid 1, onder a en b, van de Wegenverkeerswet 1994 met onderhavig verkeersbesluit wordt beoogd:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Dat krachtens artikel 2, lid 2 onder a. van de WVW 1994 met onderhavig verkeersbesluit tevens wordt beoogd:

a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer.

Motivering

Benu Apotheek is gevestigd aan de Vijverlaan 4a te Scherpenzeel. De apotheek heeft een zij-ingang aan de noordzijde van de Vlieterweg, ter hoogte van de huisnummers 20 en 22 , welke ingang gebruikt wordt door laad- en losverkeer.

De apotheek ervaart op werkdagen een hoge parkeerdruk op de (parkeer)vakken langs de Vlieterweg waardoor de zij-ingang slecht bereikbaar is en de bevoorrading op problemen stuit.

De apotheek is daarom regelmatig genoodzaakt ver van de vestiging een parkeerplaats te zoeken of midden op de weg te halteren om vervolgens de medicatie en overige goederen met een steekwagen verder te vervoeren;

De huidige gang van zaken veroorzaakt tijdsverlies, ongemak en vormt een risico voor het stelen van de goederen door onbevoegden.

Het halteren op de rijbaan vormt een verkeersveiligheidsrisico omdat het de doorstroming belemmert en de kans op ongevallen vergroot ten gevolge van het gedrag van bestuurders die de bedrijfswagens van de apotheek willen passeren.

Het zoeken naar een vrije parkeerplaats voor de apotheek veroorzaakt bovendien extra verkeers- en parkeerbewegingen .

 

Gezien het bovenstaande is het gewenst om aan de noordzijde van de Vlieterweg, ter hoogte van de huisnummers 20/22, een tweetal parkeervakken aan te wijzen als gelegenheid voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen.

Op de aanwijzing van de laad- en losgelegenheid kan een tijdsvenster toegepast worden, aangezien het laden en lossen voor de apotheek zich voornamelijk voordoet op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de Korpschef van Politie Oost Nederland, namens deze de verkeersadviseur.

BESLUIT 

Door plaatsing van bord E7 van het RVV 1990 met onderbord " geldt op werkdagen tussen 9:00 en 11:00 uur" een tweetal parkeervakken aan de noordzijde van de Vlieterweg ter hoogte van de huisnummers 20 en 22 aan te wijzen als gelegenheid voor het onmiddelijk laden en lossen van goederen.

 

Scherpenzeel, 24 januari 2023

A. Franken

Teamleider Leefomgeving

 

 

 

Mededelingen

Voor vragen over dit besluit kunt u contact opnemen de gemeente via tel. 033 277 23 24. U kunt vragen naar dhr. M. van der Linden van team Leefomgeving.

 

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: Stationsweg 389a3925 CC Scherpenzeel, ter naam van college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar. 

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven. #_msoanchor_1

Naar boven