Vastgesteld bestemmingsplan ‘Veluweweg naast 45, Waarland’, gemeente Schagen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 december 2022 het bestemmingsplan ‘Veluweweg naast 45, Waarland’ heeft vastgesteld (NL.IMRO.0441.BPWLDVELUWEWnst45-VA01).

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van één woning naast het perceel Veluweweg 45 in Waarland.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van 13 januari 2023 gedurende zes weken digitaal in te zien via

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.BPWLDVELUWEWnst45-VA01

Voor het inzien van fysieke stukken kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0224-210210.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://digitaleplannen.nl/0441/05578328-34E2-4CBC-A598-74D73CAA02C4/

Beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Beroep kan worden ingediend door:

- belanghebbenden;

- niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

- niet-belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten niet tijdig een zienswijze naar voren te hebben gebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Er kan ook digitaal beroep worden ingediend. Daarvoor is wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de website https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/ voor meer informatie over het digitaal indienen van beroep.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Procedures van de gemeente Schagen, tel. 0224-210210.

Schagen, 12 januari 2023.

 

Naar boven