Bekendmaking Wet geluidhinder (beschikking hogere grenswaarden) Landgoed Looiwinkel

 

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEEK,

 

maken bekend dat zij hebben ingestemd met een verzoek om hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vast te stellen vanwege het wegverkeerslawaai voor een woning aan de Looiwinkelstraat in Spaubeek. De aanvraag vond plaats in het kader van het vast te stellen bestemmingsplan Landgoed Looiwinkel. De beschikking tot het vaststellen van een hogere grenswaarde is gewijzigd ten opzichte van de eerder ter inzage gelegen ontwerpbeschikking.

Het verzoek trekt ertoe om voor een woning, waar vanwege het wegverkeer de wettelijk toegestane geluidbelasting (de voorkeursgrenswaarde) op de gevel wordt overschreden, een zogenaamde hogere waarde vast te stellen.

De beschikking en de bijbehorende stukken (o.a. de aanvraag en het (aanvullende) akoestisch rapport) liggen met ingang van 14 januari 2022 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis van Beek.

 

Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop deze beschikking ter inzage is gelegd beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding) kan worden aangevraagd bij de voorzitter van die afdeling.

 

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over de ontwerpbeschikking bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over de ontwerpbeschikking bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht.

 

Er dient rekening mee te worden gehouden dat aan de behandeling van een beroepschrift kosten zijn verbonden. Ook voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald. Informatie over het griffierecht kan worden verkregen bij de Raad van State.

 

Beek, 13 januari 2022

Burgemeester en wethouders van Beek,

Namens dezen,

Tonino Mariani

Afdelingshoofd Ruimte

Naar boven