Bekendmaking voorontwerp bestemmingsplan Windturbines Haringvlietdam

Burgemeester en wethouders van gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 22 februari 2022 hebben ingestemd met het voorontwerp-bestemmingsplan Windturbines Haringvlietdam.

Toelichting

In het omgevingsbeleid van provincie Zuid-Holland zijn locaties voor de ontwikkeling van windturbines vastgelegd. De binnenzijde van de Haringvlietdam in Hellevoetsluis is in dat vastgestelde provinciaal beleid aangewezen als een locatie voor de ontwikkeling van windturbines. Voor deze locatie zijn diverse onderzoeken uitgevoerd en is een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld, dat voorziet in de mogelijkheid twee windturbines te realiseren.

Inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan Windpark Haringvlietdam (inclusief bijlagen) ligt vanaf 3 maart 2022 tot en met 31 maart 2022 ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl.

In de periode dat het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken. Schriftelijke inspraakreacties kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. het college van B&W van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadresgemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van “inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Windpark Haringvlietdam ”.

Indien het gemeentehuis gesloten is in verband met het coronavirus, kunt u voor het raadplegen van stukken bij het KCC een afspraak maken via tel. 140181.

Hoe gaat de procedure verder verlopen?

Na de inspraakperiode neemt de het college van B&W een besluit omtrent het ontwerp bestemmingsplan. Hiertegen kunnen zienswijzen ingediend worden.

Hellevoetsluis, 25 februari 2022

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Naar boven