Vastgesteld bestemmingsplan Herinrichting Boerhaavelaan

Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel maken bekend dat de gemeenteraad op 1 december het bestemmingsplan Herinrichting Boerhaavelaan heeft vastgesteld. Dit is gebeurd op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Ook heeft de raad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied en doel

De Boerhaavelaan is opnieuw ingericht. Door de nieuwe inrichting komt de Boerhaavelaan iets meer in de richting van het nieuwbouwproject Centrum Zuid te liggen. Een klein gedeelte van de laan komt te liggen op grond die nu de bestemming “woongebied” heeft. Om de beoogde nieuwe inrichting mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Terinzagelegging besluiten

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit van 1 december 2022 liggen ter inzage vanaf zaterdag 31 december 2022 tot en met zaterdag 11 februari 2023. De stukken kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0542.BPKLCentrumzuid-va01. 

De stukken kunnen (ook digitaal) worden ingezien tijdens de openingsuren bij het Publiekscentrum in de hal van het raadhuis aan het Raadhuisplein 2 te Krimpen aan den IJssel. Hiervoor vragen wij u van te voren een afspraak te maken.

Instellen van beroep

Met ingang van 31 december 2022 kunnen belanghebbenden gedurende zes weken beroep instellen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verder kan met ingang van 31 december 2022 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften kunt u sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en van het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Om dit laatste te bereiken kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U stuurt een verzoek om voorlopige voorziening naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State. De Raad van State is bereikbaar via het telefoonnummer 070 426 44 26.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden beide in werking op 11 februari 2023, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u nadere informatie? U kunt hiervoor terecht bij Marleen Ririassa-de Winter van het team Beleid en Projecten Openbare Ruimte. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0180.

U kunt deze publicatie digitaal bekijken op de website van de gemeente Krimpen aan den IJssel: www.krimpenaandenijssel.nl. Dit geldt ook voor het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken. Deze kennisgeving vindt u ook in het Gemeenteblad via www.officielebekendmakingen.nl.

 

Krimpen aan den IJssel, 20 december 2022.

Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel,

De secretaris

De burgemeester

Naar boven