Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Dorp Lent – 45 (Griftdijk Noord 20)

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 21 december 2022 het bestemmingsplan Buitengebied Dorp Lent – 45 (Griftdijk Noord 20) gewijzigd vastgesteld.

Op het perceel Griftdijk noord 20 is door de eigenaar een kleine ontwikkeling voorzien. Hiervoor is een verkavelingsplan gemaakt waarbij, na sloop van de huidige woning, het perceel wordt opgedeeld en maximaal 7grondgebonden woningen zullen worden gerealiseerd.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken, liggen van donderdag 29 december 2022 tot en met donderdag 9 februari 2023 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen en het Waalsprong informatiecentrum, Riet van Alebeekstraat 6 te Lent.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP140W45-VG01

Beroep

In de periode van vrijdag 30 december 2022 tot en met donderdag 9 februari 2023 kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

 

- belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn;

 

- niet-belanghebbenden die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

 

- niet-belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen of niet tijdig een zienswijze te hebben ingediend

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven