Ontwerp bestemmingsplan Hoogstraat 11-11A en Lage Randweg (naast 26), Uden

Burgemeester en wethouders van Maashorst maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Hoogstraat 11-11A en Lage Randweg (naast 26), Uden’ gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd.

Ontwerp bestemmingsplan

Initiatiefnemer is voornemens om zijn agrarische bedrijfsvoering aan de Hoogstraat 11-11A te Uden te beëindigen. Het agrarische bedrijf in kwestie betreft een varkenshouderij. De stallen die daarbij gesaneerd zullen worden, komen in aanmerking voor deelname aan de Ruimte-voor-Ruimteregeling. Het te slopen staloppervlak is voldoende om te voorzien in twee ruimte-voor-ruimtekavels. Tevens bestaat de wens om de woonboerderij aan de Hoogstraat 11-11A, die nu gesplitst is in twee bedrijfswoningen, zodanig te bestemmen dat beide bedrijfswoningen worden omgezet naar burgerwoningen. Initiatiefnemer is voornemens om op deze locatie twee bestaande bijgebouwen te behouden.

In aanvulling op vorengaande is initiatiefnemer voornemens om in het kader van deelname aan de Ruimte-voor-Ruimteregeling twee ruimte-voor-ruimtekavels te ontwikkelen op eigen terrein op een andere locatie binnen een bebouwingsconcentratie binnen de gemeente Maashorst, namelijk aan de Lage Randweg (naast nr. 26) te Uden. Hier kunnen twee woningen in een aaneen gebouwde boerderijvorm ontwikkeld worden.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl, NL.IMRO.1991.BPHoogstr11LRW26-ON01.

Indienen zienswijzen

Vanaf woensdag 28 december 2022 kan gedurende zes weken, dus tot en met dinsdag 7 februari 2023, een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk, met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerp bestemmingsplan.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 5400 AB Uden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend medewerker. Een zienswijze per e-mail wordt niet in behandeling genomen. De eventueel naar voren gebrachte zienswijzen zullen worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend medewerker, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281 004.

 

Uden, 27 december 2022

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

R. Donders-De Leest

Naar boven