Publicatie verkoop gemeentelijke gronden

Inleiding:

De gemeente Land van Cuijk is eigenaar van het perceel kadastraal bekend, gemeente Boxmeer sectie F nummer 1984. Het perceel is gelegen aan de Lange Heggen in Beugen, tegenover de woon-werk-kavels. De gemeente is voornemens een gedeelte van dit perceel te verkopen aan Mooiland (een woningcorporatie), die op deze grond een rij van 7 sociale huurwoningen zal gaan realiseren.

Motivering:

De verkoop van voornoemde grond maakt deel uit van de ontwikkeling van het projectgebied. Ten behoeve van de ontwikkeling van dit projectgebied is er voor gekozen om ook sociale huurwoningen te realiseren. Het college van de voormalige gemeente Boxmeer heeft reeds in een vroeg stadium van dit projectgebied besloten om hierbij een ingevolge de Woningwet toegelaten instelling te betrekken, mede gezien de bijzondere wettelijke taak die Woningcorporaties hebben ingevolge de Woningwet, de regels voor hen in de Woningwet en hun expertise op het gebied van de volkshuisvesting. De toegelaten instelling dient al binnen de gemeente actief te zijn en er dienen al prestatieafspraken mee gemaakt te zijn. Dit zal ook in het te harmoniseren gemeentelijk grondbeleid vastgelegd worden.

Tegen deze achtergrond is de gemeente Land van Cuijk voornemens om het voornoemde deelperceel te verkopen aan woningcorporatie Mooiland. Deze woningcorporatie zal een rij 7 sociale ééngezins huurwoningen realiseren waarbij de bouwmassa zal bestaan uit 2 verdiepingen met kap.

Zienswijze:

Gelet op het Didam-arrest is publicatie van deze voorgenomen verkoop vereist. Indien u (een woningcorporatie) zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop door de gemeente, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u uw zienswijze op voornoemde verkoop kenbaar te maken. De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt 20 werkdagen na deze publicatie. Uw zienswijze (schriftelijk) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (emailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. Sociaal-woning-bouwproject Lange Heggen West te Beugen, zaaknummer Z/21/734365. Wenst u enkel een nadere toelichting, dan kunt u contact opnemen met het Team Projectenbureau Ruimte - Vastgoed van de gemeente Land van Cuijk.

 

Naar boven