Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Werklandschap Meerkerk IVa te Meerkerk

 

Burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Werklandschap Meerkerk IVa, Meerkerk, op 13 december 2022 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld en ter inzage ligt. Ook heeft de raad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd. Voor het plan is een grondexploitatie vastgesteld.

 

Inhoud

Het plangebied ligt ten zuiden van de kern Meerkerk en wordt begrensd door de zuidelijke rand van bedrijventerrein Meerkerk 4, de Burggraaf, grasland aan de zuidzijde en de Energieweg en A27. In het voorgenomen plan wordt het bedrijventerrein van Meerkerk in zuidelijke richting uitgebreid. De uitbreiding van het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van circa 5 ha netto uitgeefbare gronden. Daarnaast wordt de zuidelijke (groene) rand van bedrijventerrein Meerkerk 4 en een lob evenwijdig aan de Energieweg meegenomen in het plangebied.

Het bestemmingsplan is door de raad gewijzigd vastgesteld op met name de onderdelen bouwhoogtes, bouwpercentages en een robuuste groenzone langs de Burggraaf. De gewijzigde onderdelen zijn specifiek beschreven in de bij het raadsbesluit behorende wijzigingennota.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan kan vanaf vrijdag 23 december 2022 gedurende 6 weken op de volgende wijze worden ingezien:

- digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale identificatiecode van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1961.BPMKMeerkerkIVa-VA01

- op papier uitsluitend op afspraak bij de publieksbalie in het gemeentehuis locatie Vianen aan de Voorstraat 30 te Vianen. U kunt daarvoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer I. Slager, via telefoonnummer 088 599 7000.

 

Instellen van beroep

Gedurende 6 weken vanaf de dag na de start van de bovengenoemde inzagetermijn (beroepstermijn) kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook diegenen die geen belanghebbenden zijn maar wel tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, zijn op basis van recente jurisprudentie gerechtigd om beroep in te stellen. Voor zover de raad bij de vaststelling wijzigingen in het bestemmingsplan heeft aangebracht, kan een belanghebbende eveneens beroep instellen tijdens de beroepstermijn, ongeacht of deze eerder een zienswijze naar voren gebracht heeft.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Ingevolge artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit pas in werking nadat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vijfheerenlanden, 22 december 2022

Naar boven