Bestemmingsplan Savio-terrein vastgesteld

De gemeenteraad van Hillegom heeft op 15 december 2022 het bestemmingsplan Savio-terrein met identificatienummer NL.IMRO.0534.bpsavioterrein-VA01 ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Toegevoegd aan de regels van het bestemmingsplan is de mogelijkheid van voorzieningen voor zorg-aan-huis en/of buurtzorg in het appartementencomplex.

Verder is er aan de toelichting een geüpdatete versie van een ecologisch onderzoek en een aangepaste akoestisch onderzoek toegevoegd. Ook zijn de stikstofonderzoeken geactualiseerd.

Ter inzage

Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er maximaal 40 seniorenwoningen met bijbehorende voorzieningen kunnen worden gerealiseerd. Naast het bestemmingsplan ligt ook het besluit hogere waarde ter inzage. Zie hiervoor de publicatie bij de Gemeenteberichten.

Stukken inzien

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde liggen ter inzage van donderdag 29 december 2022 t/m woensdag 8 februari 2023 in het gemeentehuis. Wilt u langskomen om de besluiten in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Mevrouw José Feijen via telefoonnummer 14 0252.

De besluiten zijn vanaf donderdag 29 december 2022 voor zes weken te vinden op de website van de gemeente Hillegom en op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatiecode NL.IMRO.0534.bpsavioterrein-VA01.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van donderdag 29 december 2022 t/m woensdag 8 februari 2023 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan Savio-terrein is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit treedt op donderdag 9 februari 2023 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: mevr. José Feijen, tel. 14 0252 of per mail: j.feijen@hltsamen.nl.

Naar boven