Bestemmingsplan Buitengebied 5e herziening grotendeels onherroepelijk

 

 

 

Het bestemmingsplan Buitengebied, 5e herziening is op 7 juli 2021 vastgesteld. Tegen het besluit van de gemeenteraad is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State heeft op 30 november 2022 uitspraak gedaan. Het besluit van 7 juli 2021 is voor de volgende onderdelen vernietigd:

  • a.

    de artikelen 21.2.4, onder k, en 21.5.2 van de planregels;

  • b.

    voor zover op het perceel Kaasboerweg 2 in Biggekerke in overwegende mate geen zogenoemde family suites zijn toegestaan;

  • c.

    voor zover op het perceel Westduin 1 in Koudekerke geen feesten en vergaderingen in de zalen van het daar aanwezige hotel zijn toegestaan.

 

De Raad van State heeft bepaald dat het volgende in de plaatst treedt van het vernietigde besluit van 7 juli 2021:

  • a.

    artikel 21.2.4, onder k, van de planregels komt te luiden: "de afstand van een kleinschalig kampeerterrein tot gronden van derden met de bestemming 'Wonen' bedraagt minimaal 50 meter;

  • b.

    artikel 21.5.2 van de planregels komt te luiden: "Recreatieve verhuur is uitsluitend toegestaan van verblijfsrecreatieve voorzieningen die ingevolge lid 21.1, onder b, c, k, l, lid 21.5.3 en 21.5.5 zijn toegelaten."

 

De Raad van State draagt de gemeenteraad op om binnen 18 weken na de verzending van de uitspraak een nieuw besluit te nemen over de onderdelen die betrekking hebben op de percelen Kaasboerweg 2 in Biggekerke en Westduin 1 in Koudekerke en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze en binnen de daarvoor geldende termijn bekend te maken en mede te delen.

Daarmee is het bestemmingsplan 5e herziening grotendeels onherroepelijk geworden. Het digitale bestemmingsplan is beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is te vinden onder plannummer NL.IMRO.0717.0174BPBgbH5-VG02. De uitspraak is te vinden onder nummer NL.IMRO.0717.0174BPBgbH5-GU01.

Ook is het bestemmingsplan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder “Inwoners & bezoekers” “Bouwen en verbouwen – Ruimtelijke plannen buiten de kernen – Buitengebied, 5e herziening bestemmingsplan Buitengebied Veere”.

 

Domburg, 21 december 2022.

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris wnd. De burgemeester

mw. W.A. Atsma R.J. van der Zwaag

Naar boven