Inspraakprocedure voorontwerp bestemmingsplan+

 

Burgemeester en wethouders van Veere zijn voornemens om, overeenkomstig het bepaalde in de gemeentelijke Inspraakverordening, het voorontwerp Bestemmingsplan+ voor een periode van zes weken ter inzage te leggen. Het Bestemmingsplan+ is het bestemmingsplan dat gaat gelden voor alle kernen van de gemeente, vooruitlopend op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Hierbij worden de regels van de geldende bestemmingsplannen gestandaardiseerd en de bestemmingen van individuele percelen zoveel mogelijk geactualiseerd, bijvoorbeeld op basis van de verleende vergunningen. Ook is het door de gemeenteraad vastgestelde beleid ten aanzien van kamerverhuur in het voorontwerp verwerkt, evenals de voorbereidingsbesluiten die de raad nam ten aanzien van verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel, woning- en perceelssplitsing en cultuurhistorie.

 

Ter Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen ligt van 22 december 2022 gedurende zes weken, dus tot en met 1 februari 2023, ter inzage in het gemeentehuis in Domburg (Traverse 1, 4357 ET Domburg). De Centrale Publieksbalie werkt uitsluitend op afspraak. Wilt u één of meerdere dossiers inzien? Wij helpen u graag en vragen u contact op te nemen via 0118 555444, dat kan vanaf 08.30 uur ‘s morgens. U kunt ons ook mailen: gemeente@veere.nl.

Daarnaast wordt het digitale voorontwerp Bestemmingsplan+ met ingang van 22 december 2022 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0140BPPlus-VO01.

Vanzelfsprekend kunt u ook het adres ingeven waar uw belangstelling naar uitgaat. In dat geval moet u wel controleren of het juiste bestemmingsplan wordt getoond, de betreffende landelijke website toont alle bestemmingsplannen op een bepaalde locatie.

 

Inloopbijeenkomsten

Op 11 januari 2023, 16 januari 2023, 18 januari 2023, 23 januari 2023 en 25 januari 2023 organiseren wij informatieavonden op het gemeentehuis in Domburg (Traverse 1, 4357 ET Domburg). Tijdens deze avonden, die beginnen om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur, kunt u het de stukken van het voorontwerpbestemmingsplan inzien, nadere informatie verkrijgen en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren en bestuurders.

Wij nodigen u van harte uit een bijeenkomst bij te wonen en kennis te nemen van en te reageren op het voorontwerpplan.

 

Inspraakreactie

Binnen de termijn van ter inzagelegging kan iedereen zijn mening geven over het voorontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van een inspraakreactie. U kunt:

  • 1.

    een schriftelijk reactie indienen door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Veere, Traverse 1, 4357 ET in Domburg.

  • 2.

    een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Geert Francke, tel. 0118-555229 / 06-13898363.

  • 3.

    een digitale inspraakreactie indienen via bestemmingsplankernen@veere.nl.

Wij verzoeken u in alle gevallen uw naam, adres en contactgegevens te vermelden, zodat wij bij vragen contact met u op kunnen nemen en u ook kunnen informeren over de beslissing die er op uw inspraakreactie is genomen.

Voor meer informatie over de inspraakprocedure verwijzen wij u naar de website www.veere.nl/bestemmingsplan-plus.

 

Domburg, 21 december 2022

 

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris wnd., De burgemeester

drs. W.A. Atsma drs. R.J. van der Zwaag

Naar boven