BESLUIT BEPERKING OPENBAARHEID ARCHIEFBESCHEIDEN

Het College van Burgemeester en Wethouders van Veldhoven

 

Gelet op artikel 15, lid 1, onder c Archiefwet 1995, artikel 10 van het Archiefbesluit 1995 en het advies van de streekarchivaris Regionaal Historisch Centrum Eindhoven d.d. 1 december 2022,

 

Besluiten:

 

Tot de volgende beperkingen aan de openbaarheid van het archief van het gemeentebestuur Veldhoven, collectienummer 11165:

 

Artikel 1  

Met het oog op het anderszins voorkomen van onevenredige bevoordeling of benadeling van betrokken natuurlijke personen of rechtspersonen dan wel van derden zijn de inventarisnummers, genoemd in de eerste kolom, beperkt openbaar tot 1 januari van het jaar genoemd in de derde kolom.

 

Inventarisnummers :

Beperkingsduur

Beperkt openbaar tot :

158

50 jaar

2036

159

50 jaar

2037

160

50 jaar

2038

162

50 jaar

2039

163

50 jaar

2040

164

50 jaar

2041

1403

75 jaar

2058

 

Artikel 2  

Raadpleging of gebruik van de archiefbescheiden geborgen onder de inventarisnummers genoemd in artikel 1, is tot de datum van volledige openbaarheid, voor personen die niet werkzaam zijn voor of in opdracht van de gemeente Veldhoven uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de streekarchivaris van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, die aan eventuele toestemming voorwaarden kan verbinden.

 

Artikel 3  

Het vervaardigen van reproducties van documenten geborgen onder de inventarisnummers genoemd in artikel 1, is tot de datum van volledige openbaarheid, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de streekarchivaris van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, die aan eventuele toestemming voorwaarden kan verbinden.

 

Artikel 4  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van publicatie.

Dit besluit wordt als bijlage toegevoegd aan de Verklaring van Overbrenging van het archief van het gemeentebestuur Veldhoven

 

Veldhoven 2 december 2022,

 

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VELDHOVEN;

Namens hen,

 

E. Bergmeester

Interim secretaris

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit, binnen zes weken na publicatie van dit besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven.

 

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en dient te zijn voorzien van naam, adres, de dagtekening en de gronden van het bezwaar.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Hiervoor kan tegelijk met of na het indienen van een bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het verzoek moet gericht worden aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Het belang moet daarbij zo groot zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Toelichting besluit

De inventarisnummers opgesomd in artikel 1 zijn dossiers met daarin de niet- openbare besluitenlijsten van het college van burgemeester en wethouders en de verleende bouwvergunning van het politiebureau aan de Geer 10. Omdat de niet-openbare besluitenlijsten voor een langere periode vertrouwelijk zijn is gekozen voor de beperkingsduur van 50 jaar. De verleende bouwvergunning van het politiebureau wordt beperkt voor de duur van 75 jaar om te voorkomen dat de rechtspersoon Politie onevenredig wordt benadeeld.

Zodra de functie van het pand Geer 10 verandert, waardoor openbaarmaking van de informatie geen risico meer oplevert (art. 15, lid 1,c Archiefwet 1995), wordt de beperking op de openbaarheid opgeheven.

Naar boven