Ontwerp verkeersbesluit 2022VB75 gehandicaptenparkeerplaats Bisschopstraat

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veldhoven,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van een besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

het vigerende besluit interne mandaten, volmachten en machtigingen;

het verzoek van een bewoner te Veldhoven.

Uit oogpunt van:

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Is het gewenst om:

een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen op ma t/m vr van 8h-16h nabij de Bisschopstraat.

Motivering

We hebben een aanvraag ontvangen voor het reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de basisschool Zeelsterhof gelegen aan de Bisschopstraat te Veldhoven. De aanvrager is houder van een gehandicaptenparkeerkaart en voor bepaalde verplaatsingen aangewezen op het gebruik van een personenauto. Wij zijn van mening dat de aanvrager zeer gebaat is bij een gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de school.

Met het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de school willen we de gebruiker daarvan in staat stellen om een actief en mobiel leven te leiden en om aan het algemeen maatschappelijk verkeer te kunnen deelnemen. Het belang van de gehandicapte om zijn voertuig op de parkeerplaats nabij de school te kunnen parkeren weegt daarom naar onze mening zwaarder dan het belang hierbij van niet-gehandicapte weggebruikers.

Buiten de schooltijden (ma t/m vr van 8h-16h) kunnen de omwonende wel gebruik maken van het parkeervak.

In het belang van de aanvrager is de gehandicaptenparkeerplaats al aangelegd.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de operationeel expert wijkzorg, namens de politiechef Eenheid Oost Brabant van de Nationale Politie en dat deze positief heeft geadviseerd.

 

Voornemens

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

  • 1.

    een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen aan de Bisschopstraat door het plaatsen van bord E06 + onderbord ma t/m vr 8-16 h, van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Een en ander zoals op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekening is aangegeven.

  •  

Veldhoven

College van burgemeester en wethouders

Namens deze,

ing. J.J.C. van Tol

Afdelingshoofd beheer en realisatie

Mededelingen

Dit ontwerp verkeersbesluit ligt met bijbehorende tekening van donderdag 22 december 2022 tot en met woensdag 1 februari 2023 ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis en is te raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl.

Zienswijze

Tegen dit ontwerp verkeersbesluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van publicatie hun zienswijze bij voorkeur schriftelijk indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veldhoven, Postbus 10101, 5500 GA te Veldhoven.

De schriftelijke zienswijze dient te zijn ondertekend en bevat ten minste het volgende:

naam en adres van de indiener;

datum en handtekening;

vermelding van het nummer en de datum van het ontwerp verkeersbesluit;

een motivering waarom men zich niet kan verenigen met het voornemen.

Alleen de belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend, kan in de verdere procedure beroep instellen en dan nog uitsluitend voor zover het de onderdelen van het besluit betreft waartegen de zienswijze zich richtte. Deze beperking geldt uiteraard niet voor zover in het definitieve verkeersbesluit wijzigingen worden aangebracht ten opzichte van het ter inzage gelegen ontwerp verkeersbesluit.

 

Naar boven