Voorbereidingsbesluit “Huisvesting arbeidsmigranten”

 

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 februari 2022 heeft besloten om:

Een voorbereidingsbesluit te nemen overeenkomstig artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening door te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op de gehele gemeente Hilvarenbeek zoals aangeduid op de verbeelding met IMRO-code: NL.IMRO.0798.VBArbeidsmigratie-VG01, zoals ter inzage is gelegd.

Omschrijving

In de gemeente Hilvarenbeek zijn diverse bestemmingsplannen die de huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk maken. Deze bestemmingsplannen geven geen maximaal aantal arbeidsmigranten dat gelijktijdig mag verblijven op een locatie. Op grond hiervan is het mogelijk gronden en gebouwen ongelimiteerd te gebruiken als huisvesting voor arbeidsmigranten. Met inachtneming van de bouwregels kunnen gebouwen worden gerealiseerd, waarbij aan meer dan 50 personen tijdelijk verblijf wordt geboden. Dit is een onwenselijke situatie. Aldus kan strijd ontstaan met het uitgangspunt dat in Hilvarenbeek is bepaald, dat 50 personen de bovengrens is bij het huisvesten van arbeidsmigranten. Met een voorbereidingsbesluit wordt grip gehouden op logies in relatie tot arbeidsmigranten.

Inwerkingtreding en werkingsduur

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking ervan en heeft een werkingsduur van een jaar, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding.

Het besluit vervalt indien niet binnen één jaar na het besluit een ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd. Het besluit vervalt tevens wanneer het bestemmingsplan waarvoor dit besluit is genomen in werking is getreden.

Ter inzage legging voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende tekeningen ligt met ingang van 10 februari 2022 ter inzage op het gemeentehuis van Hilvarenbeek, Vrijthof 10 te Hilvarenbeek. Het http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0798.VBArbeidsmigratie-VG01voorbereidingsbesluit en de tekeningen zijn ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Hilvarenbeek www.hilvarenbeek.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0798.VBArbeidsmigratie-VG01

Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar en/of beroep open.

Hilvarenbeek, 9 februari 2022

burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek,

 

burgemeester

de heer E.M.L. Weys

secretaris

de heer F.M. Jansen

Naar boven