ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Campus Zuid - fase 1, Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Campus Zuid - fase 1 met het plan ID-nummer NL.IMRO.0995.BP00095-OW01wil gaan vaststellen.

Het plangebied bevindt zich ten zuiden van de Larserdreef en ten westen van de Valkendreef in Lelystad. Het betreft de percelen van de huidige wooncomplexen ‘Wonen bij LARS’ en ‘Wonen bij LILY’ en de directe omgeving.

In 2020 en 2021 is voor de realisatie van genoemde complexen een (tijdelijke) vergunning verleend voor de bouw van deze bebouwing. Deze projecten bevatten in totaal 5 woongebouwen met in totaal 299 appartementen, ten behoeve van flexibele huisvesting in de vorm van mid-stay. Deze (reeds gerealiseerde) bebouwing is voor een periode van maximaal 15 jaar toegestaan. Het bestemmingsplan heeft als doel de huidige bestaande bebouwing, die opgericht is doormiddel van een (tijdelijke) vergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan, een actuele juridische basis te geven.

Daarnaast wordt met dit bestemmingsplan het mogelijk gemaakt om na het verwijderen van de complexen LARS en LILY de tijdelijke situatie op te heffen en daarvoor in de plaats - onder voorwaarden – een definitieve woningbouwontwikkeling mogelijk te maken. Daarmee wordt op termijn een toekomstbestendige stedenbouwkundige invulling van dit gebied gewaarborgd, die passend is binnen de grotere ontwikkeling van Campus Zuid. Deze definitieve invulling vraagt om maatwerk en bijbehorende randvoorwaarden. Omdat het vigerende bestemmingsplan niet in dit maatwerk en randvoorwaarden voorziet, is ervoor gekozen een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie op te stellen

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 15 december 2022 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie in het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in de hal van het Stadhuis geboden.

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat tijdens deze termijn de mogelijkheid een mondelinge zienswijze te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met het team Wabo en bestemmingsplannen, telefoonnummer 140320.

 

Naar boven