Ontwerpbestemmingssplan “Buitengebied, locatie Landgoed Raesfeldsbosch”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat met ingang van 15 december 2022 tot en met 25 januari 2023 het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, locatie Landgoed Raesfeldsbosch” met identificatienummer NL.IMRO.1509.BP000206-ON01 ter inzage ligt.

Plangebied en inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de Toldijk 2 in Sinderen. Het bestemmingsplan gaat uit van de realisatie van een nieuw landgoed binnen de Groene Ontwikkelingszone (GO). Het landgoed omvat circa 5,5 hectare en omvat onder andere een bos, kruiden- en faunarijk grasland en openbaar toegankelijke paden. Daarnaast wordt een tweetal bestaande schuren op het bestaande woonerf Toldijk 2 gesloopt, om de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te versterken. In ruil voor de realisatie van het landgoed wordt één nieuw woonerf met 3 woningen gerealiseerd. De totale inhoud van de woningen bedraagt 2500 m³, dit is overeenkomstig het beleid “Lokale kwaliteitscriteria woningbouw Oude IJsselstreek voor landgoederen”.

Inzage

De stukken liggen van donderdag 15 december 2022 tot en met woensdag 25 januari 2023 voor iedereen ter inzage. Het ontwerp­bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan elektronische vorm bekijken. De elektronische vorm is juridisch bindend. Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij Balievergunning­en. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u een afspraak maken via het Telefonisch Informatie Centrum (TIC), telefoonnummer (0315) 292 292.

Naar boven