Gemeente Valkenburg aan de Geul Kennisgeving voornemen tot verkoop reststrook grond nabij Mauritiussingel 15-17 te Schin op Geul.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul (hierna te noemen: de gemeente) maakt bekend dat de gemeente voornemens is om een overeenkomst te sluiten om één perceel (reststrook) te verkopen en in eigendom over te dragen aan Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Schin op Geul (hierna te noemen: stichting).

 

Het betreft daarbij het volgende onbebouwde perceel, kadastraal bekend als gemeente:

 

a. Schin op Geul, sectie C, nummer 2230, groot 61 m2;

b. Schin op Geul, sectie C, nummer 2332, groot 37 m2;

c. Schin op Geul, sectie C, nummer 2336 (ged.), groot 22 m2;

 

Het perceel(sgedeelte) wordt door de gemeente aangemerkt als niet-structureel groen / openbaar gebied en vervult daarmee geen belangrijke kijk- of gebruiksfunctie.

De gemeente is voornemens de koopovereenkomst aan te gaan met de stichting, omdat de stichting eigenaar is van het aangrenzende perceel, inclusief opstallen, welke op onderhavige percelen ontsluiten.

De voorgenomen verkoop voldoet aan hetgeen bepaald in richtlijn en de differentiatiemogelijkheid, dat snippergroen aan aangrenzende eigenaren wordt verkocht. Daarnaast leidt deze verkoop niet tot een onlogische verdeling van (particulier) eigendom. De betreffende strook grenst aan het eigendom van de koopgegadigde en voor het overige alleen aan gemeentelijk eigendom; daarom is er slechts één koopgegadigde. Met de enige andere gegadigden hebben partijen reeds overeenstemming.

 

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van de onroerende zaak omdat u interesse heeft in de aankoop van de onroerende zaak en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk 04-01-2023 om 12.00 uur aan de gemeente kenbaar maken. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare verkoopprocedure dient plaats te vinden.

 

Het kenbaar maken van interesse doet u door een e-mail te sturen naar info@valkenburg.nl onder vermelding van " Z.1212568 Interesse inzake overdracht grond Mauritiussingel 15-17 te Schin op Geul”.

 

 

 

Valkenburg, 6 december 2022.

Burgemeester en Wethouders van Valkenburg aan de Geul,

Naar boven