Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan ‘Prinsenhof 4 Gassel’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat het onderstaande ontwerpbesluit en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpwijzigingsplan ‘Prinsenhof 4 Gassel’.

    Het ontwerpwijzigingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpwijzigingsplan. De sloop van de stallen van het voormalig Intensieve veehouderijbedrijf is gewaarborgd in de regels.

  • 2.

    Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld voor het verhaal van de kosten. 

  • 3.

    Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gedaan. Het college heeft op basis van deze beoordeling besloten dat er geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld. De m.e.r.-beoordeling is opgenomen in de toelichting van het ontwerpwijzigingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Prinsenhof 4 te 5438 NV Gassel (hierna: initiatieflocatie). De initiatieflocatie is kadastraal bekend als gemeente Land van Cuijk, sectie L, nummer 1580 en 1842.

Wat is de inhoud van het plan?

Het wijzigingsplan ziet op het verwijderen van de aanduidingen 'intensieve veehouderij' en 'specifieke vorm van agrarisch - veehouderij'. De bestemming 'Agrarisch' blijft van toepassing, immers het akkerbouwbedrijf zal verder ontwikkeld gaan worden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpwijzigingsplan Prinsenhof 4 Gassel in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 14 december 2022 tot en met dinsdag 24 januari 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Prinsenhof 4 Gassel of op plannummer NL.IMRO.1982.WPGABuPrinsenhof4-ON01.

Het wijzigingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het wijzigingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan indienen. Een zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan kunt u online indienen via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen. Een schriftelijke zienswijze hierover richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan Prinsenhof 4 Gassel worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpwijzigingsplan wordt vervolgens definitief vastgesteld.

Cuijk, 13 december 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven