Levering van onroerende zaak door de gemeente Smallingerland aan

 

EIJGENHEIJM BELEGGINGEN B.V., statutair gevestigd te Assen en aldaar kantoorhoudende aan de Asserwijk 40 (postcode 9406 XK), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 66123704;

 

De gemeente Smallingerland heeft op 14 augustus 2021 een koopovereenkomst gesloten met Eijgenheijm Beleggingen B.V. over de verkoop van een een perceel bedrijfsterrein gelegen aan het Noorderend op het bedrijvenpark Azeven Noord te Drachten, kadastraal bekend gemeente Drachten, sectie B, nummer 9385 ter grootte van veertien are en vijfenzestig centiare (14a 65 ca) bestemd voor de realisatie van bebouwing met inachtneming van de voor het bedrijventerrein geldende voorschriften uit het bestemmingsplan. Het gaat om de realisatie van een tankstation.

 

De gemeente Smallingerland is van mening dat Eijgenheijm Beleggingen B.V. de enige serieuze gegadigde is om de voormelde bij de gemeente in eigendom zijnde onroerende zaak te kopen. De argumentatie daarvoor is gelegen in het langdurige voortraject dat reeds met Eijgenheijm Beleggingen B.V. is doorlopen om te komen tot een passende locatie voor het tankstation. Gelet erop dat de koopovereenkomst is gesloten vóór het wijzen van het Didam-arrest, en de daarna gewezen lagere rechtspraak, mag Eijgenheijm Beleggingen B.V. er op vertrouwen, dat de gemeente de gesloten overeenkomst na zal komen en de grond zal leveren. Op basis van het vertrouwensbeginsel mag de gemeente immers gehouden worden aan met haar gesloten overeenkomsten, te meer waar deze al geruime tijd bestaan. Ter uitvoering van de koopovereenkomst wenst de gemeente dan ook tot levering van de grond over te gaan.

 

Mocht een belanghebbende bezwaren hebben tegen de levering van de gemeentelijke gronden aan Eijgenheijm Beleggingen B.V., dan dient hij die bezwaren binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit bericht, derhalve uiterlijk op 27 december 2022 kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan h.doeven@smallingerland.nl onder vermelding van ‘Levering op Bedrijvenpark Drachten Azeven aan Eijgenheijm Beleggingen B.V.’.

 

Bij gebreke van het tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Smallingerland en Eijgenheijm Beleggingen B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen tot het leveren van de grond zou worden opgekomen.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw R. Beekhuizen, adviseur Economische Zaken.

 

Gepubliceerd op 7 december 2022

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

REO/RB

 

 

Naar boven