Bekendmaking vaststelling EU-geluidsbelastingkaart gemeente Utrecht

Burgemeesters en wethouders van de gemeente Utrecht maken bekend dat zij op 22 november 2022 een geluidsbelastingkaart hebben vastgesteld zoals bedoeld in artikel 11.6 lid 4 van de Wet milieubeheer.

Geluidbelastingkaart

De verplichting tot het opstellen en vaststellen van een geluidsbelastingkaart staat in de Wet milieubeheer en vloeit voort uit de Europese Richtlijn omgevingslawaai. De geluidbelastingkaart is een weergave van de geluidsbelasting in 2021 die veroorzaakt wordt door wegverkeer, railverkeer en industrieterreinen binnen de gemeente. Daarbij wordt ook duidelijk gemaakt hoeveel woningen, scholen en zorginstellingen worden blootgesteld aan geluid.

De geluidbelastingkaart inzien

De geluidsbelastingkaart kan bekeken worden via de internetsite  https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/gezonde-leefomgeving/geluid/geluid-in-kaart/.

Tegen de vaststelling van de kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk, omdat de geluidkaart de feitelijke situatie in 2021 weergeeft. De geluidsbelastingkaart dient als input voor het ‘Actieplan geluid’ dat in 2024 door het college wordt vastgesteld. In het actieplan staan beleidsvoornemens en concrete maatregelen waarmee de gemeente de geluidsituatie gaat verbeteren. Het ontwerp van dit plan wordt gepubliceerd in 2024. U kunt daarna over dit actieplan een zienswijze naar voren kan brengen.

 

Naar boven