Wet geluidhinder Ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor de Rondweg ong. in Enter

 

 

Aan de Rondweg ong. sectie L, perceelnummers 1519 en 1520 te Enter bevindt zich een perceel bestemd voor wonen en agrarisch. Het huidige woonperceel met bouwvlak is 11 jaar geleden ontstaan door middel van toepassing van de rood voor rood regeling. Initiatiefnemer is voornemens het bestaande bouwvlak te verplaatsen en te vergroten ten behoeve van de realisatie van de beoogde compensatiewoning. Tevens zal het woonbestemmingsvlak worden aangepast.

Verder zal het oostelijke deel van het perceel wijzigen naar een bedrijfsbestemming zonder bouwmogelijkheden, ten behoeve van de uitbreiding van het aangrenzende bedrijfsperceel aan de Mettenkampsweg 9a met een buitenopslag. De buitenopslag zal voor voorraden en bedrijfsmiddelen gebruikt worden ten behoeve van het aangrenzende bedrijf Bronboringsbedrijf Enter B.V aan de Mettenkampsweg 9a, welke een koopoptie heeft op dit deel van het perceel. Dit bedrijf heeft om economische redenen dringend behoefte aan opslagruimte. Wanneer dit deel van het perceel niet als opslag gebruikt kan worden zal Bronboringsbedrijf Enter B.V. uit Enter verdwijnen en buiten Enter een vestigingslocatie moeten zoeken om daar de werkzaamheden voort te kunnen zetten. Dit voornemen zal gepaard gaan met een goede landschappelijke inpassing en aanvullende KGO-investering. Tot slot zal het ‘zomerhuisje’/ de veldschuur worden afgebroken nadat de huidige bewoner niet meer ter plaatse woonachtig is. Deze sloopmeters (80m2 ) zullen worden gebruikt voor het Rood voor Rood plan aan de Poolweg 2 te Enter. Hiermee wordt enerzijds een ongewenste planologische situatie opgelost en anderzijds ervoor gezorgd dat de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied wordt verhoogd.

 

Voor bovengenoemde ontwikkeling is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Voor vaststelling van het bestemmingsplan zal daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai vastgesteld moeten worden. De hogere grenswaarde voor het wegverkeer bedraagt 53 dB.

 

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het plan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 53 dB voor wegverkeerslawaai en 68 dB voor railwegverkeerslawaai.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 7 december 2022 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbesluit, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven