Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan “Taarloseweg 45, Ubbena”

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college bij besluit van 15 november 2022, het wijzigingsplan “Taarloseweg 45, Ubbena” met identificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20211K-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Korte beschrijving

Het plan voorziet in het wijzigen van de bestemming van het agrarisch bedrijf aan de Taarloseweg 45 in Ubbena in een woonbestemming onder gelijktijdige sloop van de agrarische bedrijfsbebouwing. Deze wijziging vindt plaats in het kader van de ‘ruimte voor ruimte’ regeling. Daardoor mogen ter compensatie twee nieuwe woningen worden gebouwd. Deze nieuwe woningen vallen buiten het plangebied van dit wijzigingsplan, omdat ze gerealiseerd gaan worden op een locatie circa 1 kilometer noordelijker aan de Taarloseweg in de gemeente Tynaarlo. Voor het mogelijk maken van de bouw van deze woningen doorloopt de gemeente Tynaarlo een afzonderlijke procedure.

Ontwerpbesluit

Het ontwerpwijzigingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen.

Ter inzage

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 7 december 2022, gedurende zes weken, ter inzage.

Waar kunt u het plan en de stukken inzien

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20211K-C001 is in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het wijzigingsplan met bijbehorende stukken in papiervorm ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis (Noordersingel 33 te Assen). Voor vragen ten aanzien van het wijzigingsplan kunt u terecht bij de heer H. Nieken, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 8 december 2022 gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld tegen het wijzigingsplan door:

  • 1.

    belanghebbenden. Dat wil zeggen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, bijvoorbeeld omdat het uw eigendom raakt of omdat er iets verandert in uw omgeving waar u last van heeft;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Diegene die beroep indient kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Assen, 6 december 2022

Naar boven