Wierden Dorp, herziening Grote Maatweg 4

 

 

Voorliggend verzoek is ingediend door Columbus Junior. Columbus Junior biedt kinderopvang voor kinderen van 0-13 jaar op meerdere vestigingen in Twente. De vestiging “De Kleine Maatjes” heeft momenteel 86 kindplekken, waarvan 65 plekken voor kinderdagopvang en 21 plekken voor buitenschoolse opvang. De Kleine Maatjes is gevestigd in de voormalige landbouwschool aan de rand van Wierden en maakt daarnaast gebruik van een tweetal units. De units zijn voor een termijn van 10 jaar toegestaan en deze periode eindigt 31-12-2022.

 

De bezettingsgraad (inclusief de units) bij de Kleine Maatjes is op dit moment erg hoog. De gemiddelde bezettingsgraad in de ochtend is 80% en in de middag 70%. Deze bezettingsgraad is in de situatie inclusief de units. Door de aflopende termijn is initiatiefnemer voornemens een vrijstaand gebouw te realiseren. Het idee is om dit te realiseren op de huidige plek van de units. Hiermee worden vier extra lokalen gecreëerd en daarmee worden 38 kindplekken toegevoegd aan de locatie.

 

Doordat de gewenste ontwikkeling niet mogelijk is op basis van het vigerende bestemmingsplan, heeft initiatiefnemer voorliggend ontwerpbestemmingsplan uitgewerkt. Columbus Junior verzoekt de gemeente Wierden dan ook medewerking te verlenen aan het realiseren van een vrijstaand gebouw aan de Grote Maatweg 4 te Wierden.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 07-12-2022 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2022000010-ON01

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 07-12-2022 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Om het plan in te zien, dient u hiervoor een afspraak te maken via https://afspraken.wierden.nl .

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven