Mededeling voornemen tot pacht gemeentegrond

De gemeente Haarlemmermeer is voornemens om het perceel grond gelegen nabij Hoofdweg 152-166 te Lijnden, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie AI, nummer 901 (gedeeltelijk) en 902, tezamen groot circa 13.04.46 hectare, te verpachten aan de huidige pachter.

Gegeven het feit dat er sprake is van een pachtovereenkomst is het niet zeker of sprake is van een grondtransactie als bedoeld in het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778. Voor zover daar wel sprake van is, is er geen aanleiding om mededingingsruimte te bieden, omdat vaststaat dat de beoogde pachter de enige serieuze gegadigde is voor de pacht van de door de gemeente te verpachten percelen. Bij de aankoop van de percelen is de gemeente met de huidige pachter namelijk een recht van eerste (agrarisch) gebruik overeengekomen. Vanwege deze contractuele afspraak onderscheidt deze pachter zich van andere partijen.

De gemeente zal na een wachttijd van minimaal twintig kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact opnemen met mr. A.E. Zijlstra via anna.zijlstra@haarlemmermeer.nl.

Naar boven