Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken door de gemeenteraad op 3 november 2022 zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Er is voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan vastgesteld, omdat er een anterieure overeenkomst is gesloten voor het verhaal van de kosten. Het kostenverhaal is daarmee anderszins verzekerd.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied bevindt zich in Langenboom aan de Dorpsstraat, tussen de huidige huisnummers 79 en 83 (toekomstig nummer 81), postcode 5453 JT, kadastraal bekend als Mill, sectie M, nummer 1167. 

Wat is de inhoud van het plan?

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouw aan de Dorpsstraat tussen de nummers 79 en 83 te Langenboom (toekomstig nummer 81) planologisch mogelijk.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 23 november 2022 tot en met dinsdag 3 januari 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’ of met plannummer NL.IMRO.1982.BPLaDorpsstr81-VA01. Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u een uitgeprint exemplaar van het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien, dan vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ron.roefs@Landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan. Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden.

U kunt tot en met 4 januari 2023 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 5 januari 2023, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 22 november 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven