Toestemming voor het maken van filmopnamen voor de nieuwe dramaserie “Nemesis” bij Van der Valk hotel en Kasteel Bloemendal te Vaals

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 7 november 2022 (verzonden 7 november 2022) op grond van art. 2:10 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Vaals 2019 vergunning verleend aan Pupkin Film te Amsterdam voor het maken van filmopnamen voor de nieuwe dramaserie “Nemesis”, welke in 2023 op een Amerikaanse streamingsdienst verschijnt. De opnames vinden plaats bij Van der Valk hotel Kasteel Bloemendal te Vaals en vinden grotendeels plaats op eigen terrein, met een tweetal scènes bij de ingang in de openbare ruimte. Hierbij worden de aankomst en het vertrek van enkele personages gefilmd. Om de veiligheid van cast & crew te kunnen garanderen, worden drie gecertificeerde verkeersregelaars ingezet om het passerend verkeer met korte tussenpozen (max 2 minuten) te kunnen stremmen op het moment dat de camera draait. De weg wordt niet afgesloten en bedrijven en woningen blijven bereikbaar. Nooddiensten worden vanzelfsprekend te allen tijde doorgelaten.

Dit besluit ligt voor iedereen gedurende de termijn dat bezwaar kan worden ingediend tijdens de openingsuren van het gemeentehuis ter inzage bij het Klant Contact Centrum.

Tegen genoemd besluit kunnen belanghebbenden die hierdoor rechtstreeks in hun belang zijn getroffen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen.

Voor het indienen van een bezwaarschrift gelden de volgende termijnen:

  • -

    Als geen verzenddatum is vermeld, binnen 6 weken na deze bekendmaking

  • -

    Als een verzenddatum is vermeld, binnen 6 weken na verzending van het besluit.

Tevens kunnen belanghebbenden de president van de Rechtbank Limburg, team Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) verzoeken een voorlopige voorziening (waaronder is begrepen schorsing) te treffen.

Naar boven