Ontwerpbestemmingsplan ‘Gassel, Wijnroemer 6’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Gassel, Wijnroemer 6’ en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd.

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling opgesteld. Het college heeft op basis van deze beoordeling besloten dat er geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld. Gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer kan volstaan worden met de vormvrije m.e.r.-beoordeling die is opgenomen onder 5.1.15 van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

Anterieure overeenkomst

Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Het verhaal van de kosten is geregeld in een anterieure overeenkomst die is afgesloten met de initiatiefnemer. Voor de zakelijke inhoud van deze ‘Anterieure overeenkomst Gassel, Wijnroemer 6’ geldt het volgende:

    • De gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een bestemmingsplan in procedure te brengen.

    • De initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt in Gassel met als adres Wijnroemer 6 en is kadastraal bekend als Grave, sectie L, nummers 444, 445, 446, 1007, 1763 en 1764.

Wat is de inhoud van het plan?

Het voornemen is om de huidige woning op het perceel te slopen en grotendeels buiten het bouwvlak een nieuwe vrijstaande woning te gaan bouwen. Voor het resterend deel van het plangebied is het de bedoeling het huidig agrarisch gebruik om te zetten naar natuur.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien vanaf 18 november tot en met 29 december 2022 De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op het plannummer NL.IMRO.1982.BPBuWijnroemer6-ON01. Ook is het mogelijk de stukken tijdens openingstijden in te zien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis van Cuijk.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Gassel, Wijnroemer 6.’ indienen:

  • Een zienswijze online indienen kan via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen.

  • Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE.

  • Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer L. Timmermans, team Ruimtelijke Ontwikkeling, via het algemeen telefoonnummer 0485-854000

Het is niet mogelijk om tegen het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling een afzonderlijke zienswijze te dienen. Een eventuele reactie op de vormvrije m.e.r.-beoordeling kunt u inbrengen als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Hoe verloopt de procedure verder?

De binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Voor iedere zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze, de zienswijze aanleiding geeft tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het (al dan niet aangepaste) bestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Naar boven