Ontwerpbestemmingsplan ‘Hitteschild 2-4’

Burgemeester en wethouders van IJsselstein maken bekend dat bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0353. Hitteschild2en4-On01) met ingang van 11 november tot en met 22 december 2022 ter inzage ligt. Tijdens deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen.

 

Aanleiding

De voormalige schoollocatie aan de Hitteschild 2-4 wordt her-ontwikkeld tot woningbouwlocatie. Er wordt ingezet op de bouw van 28 appartementen voor starters en senioren in het middenhuursegment. Omdat het geldende bestemmingsplan gericht is op het gebruik als school is aanpassing hiervan noodzakelijk.

 

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is als volgt raadpleegbaar:

  • 1.

    Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is vindbaar op basis van het adres en via de zoekfunctie op basis van het IDN-nummer: Het IDN-nummer van het plan is NL.IMRO.0353.Hitteschild2en4-On01

  • 2.

    Een papieren versie ligt bij het Klantcontactcentrum in het stadhuis van IJsselstein, Overtoom 1 (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur).

     

Mogelijkheid om te reageren

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties (niet per e-mail) kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders gemeente IJsselstein, Postbus 26 3400 AA IJsselstein onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Hitteschild 2-4’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen de heer Y. Smeets via telefoonnummer 14030.

 

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit

Op basis van de Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage dient voor bepaalde besluiten een m.e.r.-beoordeling uitgevoerd te worden om na te gaan of een milieueffectrapport vereist is. In het m.e.r.-beoordelingsbesluit ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Hitteschild 2-4’ is bepaald dat er geen MER nodig is. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingshandeling, waartegen geen bezwaar of beroep open staat, tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zienswijzen op het planvoornemen wordt verwezen naar de procedure van het ontwerp bestemmingsplan.

 

Vervolg

Na afloop van de termijn zullen zienswijzen worden samengevat en gezamenlijk beantwoord in een nota. De uitkomsten worden verwerkt in het bestemmingsplan die vervolgens aan de gemeenteraad aangeboden zal worden ter vaststelling. Indieners van zienswijzen zullen op de hoogte worden gesteld van de beantwoording en de vervolgstap tot vaststelling door de gemeenteraad. Na het besluit van de gemeenteraad kan er gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid tot het indienen van een beroep.

 

IJsselstein, 10 november 2022

College van burgemeester en wethouders gemeente IJsselstein

 

 

Naar boven