Kennisgeving ontwerp-saneringsprogramma Wegverkeerslawaai Industriestraat Kerkrade

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade maken bekend dat m.i.v. 10 november 2022 het ontwerp-saneringsprogramma Industriestraat met bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage ligt. De woningen uit het Ontwerp-saneringsprogramma vallen, vanwege de geluidsbelasting van wegverkeer uit het peiljaar 1986, onder de saneringsregeling van de Wet geluidhinder.

 

Na definitieve vaststelling van het saneringsprogramma gaat de gemeente een verzoek indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om voor 72 woningen een ten hoogst toelaatbare waarde van de geluidsbelasting en de geluidmaatregelen vast te stellen.

 

Afhankelijk van de bestaande isolatie van de gevel komen de saneringswoningen na onderzoek al dan niet in aanmerking voor extra gevelisolatie met overheidssteun, zodat een goed akoestisch binnenklimaat wordt bereikt. Maatregelen aan woningen worden getroffen in overleg met en alleen na toestemming van de eigenaar en bewoner.

 

Het Ontwerp saneringsprogramma kan na afspraak worden ingezien op werkdagen gedurende de openingstijden van het stadskantoor. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer P. van de Wall via telefoonnummer 14 045.

 

Tot 22 december 2022 kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het Ontwerp-saneringsprogramma naar voren brengen bij Burgemeester en wethouders, Postbus 600, 6460 AP Kerkrade.

 

Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 045. Dit nummer kunt u ook bellen voor verdere informatie over dit onderwerp.

 

Publicatie Gemeenteblad d.d. 9 november 2022

Naar boven